Un detingut a Tarragona en un operatiu contra una xarxa criminal de tràfic de persones

S'han detingut 29 persones a Espanya i França que s'enduien menors de centres de protecció per explotar-los a Europa

0
238

La policia espanyola ha desmantellat una xarxa criminal de tràfic de persones que s’enduia menors estrangers no acompanyats (menes) de centres de protecció per explotar-los a Europa. Els delinqüents tenien un grup de captadors especialitzats per nacionalitats, que contactaven amb joves arribats irregularment a Espanya pel sud i els oferien un viatge amb bus a Europa cobrant-los fins a tres vegades més del que costaria. En els casos dels menors en centres de protecció, se’ls instava a utilitzar la violència contra els treballadors socials per escapar-se. La Policia Nacional ha detingut 29 persones a Espanya i França, amb tres a Barcelona i una a Tarragona.

La xarxa de tràfic de persones comptava amb allotjaments irregulars a Almeria on amuntegava els joves a canvi de molts diners abans d’enviar-los, amb bus, cap a Europa. Els mateixos delinqüents lideraven el contraban de tabac al port, i el tràfic de haixix i espècies cinegètiques a la zona.

Els joves traficats eren col·locats en busos, destí a Brussel·les o Estrasburg. Pel camí, feien parades on pujaven més immigrants, i segons la policia espanyola, van arribar a “professionalitzar el negoci a les estacions de Madrid, Barcelona i Múrcia” amb contactes que els oferien “passatgers irregulars i menes”.

L’operació va implicar fer 14 registres arreu d’Espanya, dos d’ells a Barcelona i un a Tarragona. La policia va requisar més de 33.000 euros en efectius, documentació que acredita el tràfic de persones, material informàtic, més de 200 kg de haixix, un vehicle i un remolc.

FER UN COMENTARI