Unitats de la Comandància General de Ceuta es desplaçaran per Tarragona

La finalitat del moviment és realitzar un exercici programat d'Instrucció i Ensinistrament al Centre Nacional d'Ensinistrament de Sant Gregorio

Imatge de l'exèrcit a la Rambla Vella de Tarragona. Fotografia de la CUP de Tarragona

Com cada any i dins del programa d’activitats que desenvolupen les Unitats de la
Comandància General de Ceuta, del 01 al 09 de març diverses Unitats desplegaran al Centre Nacional d’Ensinistrament (SOPEU) de Sant Gregorio a Saragossa, per realitzar exercicis específics d’instrucció i ensinistrament que, per raons d’espai i seguretat, no es poden realitzar a la plaça de Ceuta.

Amb aquesta finalitat les Unitats es traslladaran des de Ceuta, via marítima, en dos bucs militars, el “Martín Posadillo” i el “Camí Español” fins al port de Tarragona. Les Unitats tenen previst la seva arribada al port el dia 28 de febrer al matí on la Unitat de Terminal (UTER) del Grup de Suport a la Projecció (GAPRO) pertanyent a l’Agrupació de Transport (AGTP) de la Brigada Logística, gestionarà i coordinés el desembarqui
del material i vehicles de les diverses Unitats per al seu trasllat. En conjunt es projectaran al SOPEU uns 1.100 militars amb 230 vehicles rodes que es desplaçaran per carretera i 24 vehicles cadena que viatjaran via ferrocarril.

A causa de la gran quantitat de vehicles i material implicat en el moviment per carretera, es dividirà el comboi en diversos graons de marxa que comptaran amb el suport de la Guàrdia Urbana de Tarragona, Guàrdia Civil de la 7ª Zona i dels Mossos D´esquadra.
El retorn de les Unitats aquesta previst de tal manera que l’embarqui en el port de Tarragona es realitzi el dia 10 de març.