Un total de 4.200 espectadors gaudeixen de la 26a Mostra de Teatre Jove

Prop de 350 joves han pujat a l’escenari del Teatre Metropol en el global de les 11 representacions programades, amb la creació pròpia i la qualitat com a denominadors comuns

0
114
Imatge d'una de les representacions

El grup de teatre de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (Institut del Teatre) va cloure aquest dijous la 26a Mostra de Teatre Jove, celebrada íntegrament a l’escenari del Teatre Metropol, amb la representació de l’obra Els tramposos,de ConorMcPherson. En total, 4.200 espectadors han gaudit de les 11 representacions d’aquesta edició, amb una mitjana de 380 per a cada espectacle. Les xifres globals suposen un increment de 600 espectadors respecte l’edició anterior.

El passat 8 de maig va arrencar la 26a Mostra de Teatre Jove de la ciutat, organitzada per la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i el grup de treball Teatre Jove. Aquest any l’aparador del teatre juvenil ha representat al Teatre Metropol 11 obres interpretades per col·lectius de joves tarragonins i tarragonines amb inquietuds teatrals i culturals. La Conselleria de Joventut ha destacat la tasca conjunta feta entre l’Ajuntament i els col·lectius de joves creadors de la ciutat, que ha permès consolidar una programació estable i de qualitat.

En aquesta edició s’ha comptat amb sis obres que són de creació o contenen adaptacions pròpies (mostra de la inquietud creativa més enllà dels treballs teatrals) i cinc obres d’autoria diversa. Una de les dades més destacades és l’aposta creativa de les companyies i dels grups de teatre jove (més del 50% del programa han estat obres de creació pròpia).

El fet que cada any es creïn nous grups, com ha estat la constitució i ingrés de la companyia Meraki Teatre, és la prova de la inquietud del jovent tarragoní pel teatre. Aquesta inquietud també es fa molt palesa amb totes les propostes que arriben a la Conselleria de Joventut per a presentar accions teatrals.

La conselleria de Joventut aprecia també la tasca conjunta feta entre els col·lectius de persones joves creadores de la ciutat i l’Ajuntament de Tarragona. És inestimable el valor d’apreciar unes representacions teatrals i assignar els suports generats en forma d’acompanyament a la producció i realització d’aquestes obres. La Mostra de Teatre Jove permet obrir i consolidar espais de trobada entre les companyies i grups de teatre i persones joves inquietes culturalment que hi participen.

L’aportació des de l’Ajuntament ha estat oferir als grups participants de la Mostra de Teatre Jove canals permanents de suport mitjançant equipaments culturals i juvenils per a la formació, l’experimentació, la reflexió i l’exhibició per motivar i connectar les seves pràctiques artístiques i culturals. També s’ha treballat per tal de preservar i garantir vies de continuïtat en el marc de les programacions estables de la ciutat situant el capital jove a primera línia de reconeixement.

Aquesta nova edició de la Mostra de Teatre Jove ha estat possible gràcies a la col·laboració dels integrants del Consell Assessor de la Mostra, que han realitzat acompanyament formatiu i assessorament als participants de les companyies. En aquesta 26a edició els integrants del Consell han estat: Teresa Valls, Rosa Mateu, Gerard Escarré, Sílvia Ferreres i Enric García.

El grup de treball Teatre Jove, conformat per representants de les companyies participants, ja està treballant per a la propera edició, dedicant-la a oferir més espais d’intercanvi i interrelació amb altres mostres o festivals de teatre jove programats en altres ciutats.

FER UN COMENTARI