Un pailebot centenari, al Moll de Costa de Tarragona

El vaixell es podrà visitar de l’1 al 5 de juliol al Port de Tarragona

El pailebot Santa Eulàlia, embarcació històrica del Museu Marítim de Barcelona, visita el Port de Tarragona a partir del proper diumenge. I és que el pailebot celebra enguany 100 anys de la seva construcció a les drassanes de Torrevella, Alacant. Dedicat a l’activitat comercial des d’un principi, va ser adquirit per l’entitat museística l’any 1997 per tal de recuperar-lo com a veler de tres pals i ser el vaixell insígnia del Marítim.

Amb motiu del centenari d’aquest veler, durant tot l’any anirà fent escala en les diferents localitats dels museus marítims de la costa catalana que formen part de la xarxa del mateix nom, capitanejada pel propi Museu Marítim de Barcelona. A Tarragona (el Museu del Port forma part d’aquesta xarxa de museus) ens visitarà de l’1 al 5 de juliol. Estarà atracat al Moll de Costa amb un horari establert de visites: de 10 a 13h i de 17h a 20h.

També s’hi realitzaran altres activitats vinculades com el VI Concurs Instagram Museu del Port de Tarragona, on els guanyadors podran gaudir d’una navegada amb el propi veler. Cal que s’inscriguin i participin amb el hastag #100santaeulaliatarragona. Les imatges han de tenir el pailebot com a protagonista durant la seva estada a Tarragona.
Consulteu les bases al web del Museu per tenir tota la informació.

S’hi realitzaran altres activitats amb reserva prèvia al Museu del Port, com la visita teatralitzada, “Treballant al moll”, d’un antic treballador portuari, Baldomero Mallol, que ens explicarà com es portaven a terme les estibes a la primera meitat del segle XX, moment àlgid d’aquesta tipologia de velers mercants. Les visites es faran el diumenge 1 de juliol a les 12h i el dimarts 3 de juliol a les 19 h, amb punt de trobada al Museu del Port.

Una altra activitat que es durà a terme és “El Serrallo vist pels escriptors”, una ruta literària que organitzen conjuntament la Biblioteca Pública i el Museu del Port. Es durà a terme el dimarts 3 de juliol a les 20 h. També farà una de les seves lectures a coberta del veler per tal de posar en valor la navegació a vela.
Per a informació i reserves cal contactar amb el Museu del Port.

Totes les activitats són gratuïtes.