Tarragona tindrà un centre de recepció de visitants a la plaça del Pallol

El projecte Porta Tàrraco ha rebut una subvenció de la Generalitat per valor de 300.000 euros

Imatge de la presentació del projecte. Foto: Mònica Brey

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Laura Castel, ha presentat aquest dimecres el projecte Porta Tàrraco, un centre de recepció de visitants a la plaça del Pallol, que comportarà actuacions a la Volta del Pallol, la Casa Sefus, la planta baixa de l’Antiga Audiència i la Torre dels Advocats. El nou espai dotarà al visitant d’un primer coneixement dels vestigis de l’antiga Tàrraco a la Tarragona actual per tal que obtingui una experiència més enriquidora i de més qualitat de la seva visita.

Tot i que encara s’ha d’elaborar el projecte executiu museístic definiu, el projecte inicial inclou, entre d’altres la ubicació deles oficines de turisme de Tarragona i de l’Agència Catalana de Turisme, uns lavabos públics, la projecció d’audiovisualsi mappings i (un que endinsaria el visitant en la història de Tàrraco com a capital de la Hispània Citerior, un altre que parlaria de l’urbanisme de la ciutat i un tercer que explicaria la maqueta de l’Antiga Audiència), i l’obertura de les escales romanes de l’Antiga Audiència.

Així mateix, es farà una actuació prèvia a càrrec de l’1,5% Cultural per consolidar la Volta del Pallol i la façana de Ca l’Agapito.

L’objectiu final, i ja que “la majoria de turistes arriben a la Part Alta, entrant pel Portal del Roser”, és “recuperar per a la ciutat dos edificis que actualment estan tancats al públic (la Volta del Pallol i la Torre dels Advocats) i donar inici al que serà el Circuit Tàrraco: un recorregut per tots els espais de la Part Alta de la ciutat que li confereixi de sentit únic i mostri als nostres visitants que tots ells formen part de aquest museu a l’aire lliure que és la Part Alta, barri que acull l’antic Recinte de Culte, la Plaça del Fòrum i el Circ”. “Porta Tàrraco – ha afegit la consellera- també vol donar resposta a una de les demandes més repetides pel sector turístic: disposar de serveis públics a la Part Alta i voltants”.

El projecte va rebre el passat 8 de novembre una subvenció de la Generalitat de 300.000 euros, que s’haurà d’executar abans del 30 de setembre de 2021, amb la possibilitat d’un any de pròrroga.

El pressupost total de Porta Tàrraco és de 600.000, la meitat dels quals seran aportats per l’Ajuntament de Tarragona. Porta Tàrraco va ocupar la primera posició de les 59 propostes presentades a les subvencions als ens locals de Catalunya per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme.

Ara mateix, el projecte es troba en fase revisió pel Ministeri de Foment. “Quan des del Ministeri donguin l’OK, comensarem”, ha explicat Castel.

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Laura Castel, s’ha mostrat molt contenta amb aquest projecte ja que ha recordat que ERC ja l’havia presentat el passat any 2009. “El govern anterior l’ha millorat”, ha afegit. Castel també ha manifestat el seu desig per tal de que en un futur hi hagi més centres de recepció a Tarragona.