Tarragona presenta la programació de Sant Magí

Del 14 al 19 d'agost, la participació ciutadana, la tradició i l'aigua es barregen en un programa festiu per a tots els gustos

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presentat aquest matí la programació de Sant Magí 2019.

Una de les principals novetats d’enguany és que la ciutadania de Tarragona podrà optar, per sorteig, a gaudir de les diades castelleres de Sant Magí i Santa Tecla des dels balcons municipals.

Amb l’objectiu que la festa sigui més participativa, l’Ajuntament de Tarragona posa a disposició del conjunt de la ciutadania el balcó de l’Antic Ajuntament per gaudir el 29 d’agost de la diada castellera de Sant Magí, i un dels balcons del Palau Municipal per veure les diades castelleres del 15 i 23 de setembre, dintre les festes de Santa Tecla. Des d’aquest 29 de juliol, fins al 6 d’agost, les persones empadronades a Tarragona, podran participar en aquest sorteig, per tal de guanyar dues invitacions per persona.

Una de les altres novetats de les festes de Sant Magí d’enguany, és que durant la Baixada de l’Aigua, es substituirà el carro d’autoritat, per un de tragidors que lluirà el Penó dels Portants de l’Aigua.

La IV Trobada de Gegants i Nanos aplegarà el dissabte 10 d’agost més de 40 colles geganteres, algunes de centenàries. El Festival de l’Esbart Dansaire, el 13 d’agost; les Contalles de Sant Magí, el 15 d’agost, i la tradicional Professó, el 19 d’agost al vespre, són algunes de les cites més destacades.

La IMAGInada arriba a la seva 11a edició, i proposa una oferta complementària del 8 al 12 d’agost. Entre algunes de les activitats previstes, destaca el concert de Roba Estesa, el 8 d’agost, i el de Joan Masdéu, el dia 10.

Un any més, la Sindriada es durà a terme a la plaça Corsini, com també ho farà la Watermelon Pool. Com a novetat, tots aquells tarragonins i tarragonines que ho desitjin es podran apuntar a la Watermelon, per tal de ser votats per la resta de la població, i poder arribar a participar-hi.

El 18 d’agost, la vigília de Sant Magí, no faltarà la Revetlla Remullada a la plaça del Rei, com tampoc la revetlla amb l’Orquestra Mitjanit i la Banda Neón.

Així doncs, Sant Magí presenta un total de 242 actes, on en la majoria la protagonista serà l’aigua.

L’alcalde Pau Ricomà, a més a més, ha afirmat que el pregó de les festes de Santa Tecla, es deixarà de fer al saló de plens de l’Ajuntament i passarà a fer-se al balcó, per tal de que tots els tarragonins i tarragonines puguin gaudir-ne.