Tarragona Jove ofereix fins a 60 propostes educatives i culturals aquesta tardor

Hi haurà 1.800 places disponibles en diferents propostes entre el 30 de setembre i el 27 de desembre

Presentació de la programació del Tardor Tarragona Jove. Foto: Julio Collado

La Tardor Tarragona Jove oferirà una seixantena d’activitats educatives i culturals entre el 30 de setembre i el 27 de desembre destinades al jovent d’entre 12 i 35 anys. En total hi haurà 1.800 places disponibles en propostes de diferents camps com la cuina, la fotografia, els idiomes, el teatre, la informàtica o els esports. Les inscripcions es poden formalitzar a partir del 17 de setembre al web www.tarragonajove.org.

L’Espai Jove Kesse serà el gran espai protagonista del Tardor Tarragona Jove. A les tardes de dimarts a dissabte es consoliden les diferents Aules Temàtiques com el cinema, la fotografia i la cuina i s’incorpora una nova sobre els elements de la cultura urbana. La programació manté les apostes pel teatre i la dansa, la música, el circ i la màgia amb diferents tallers i espectacles. Per últim, se segueix apostant per camps com els idiomes, amb la novetat de l’aula de conversa en anglès, la creació literària o la cuina creativa.

Pel que fa a l’àmbit dels esports i l’aventura, en col·laboració amb el Patronat Municipal d’Esports, s’ofereixen les possibilitats de practicar crossfit o realitzar exercicis d’abdominals hipopressius.

La Caixa d’’Eines oferirà recursos per conèixer-se millor personalment o detectar i fer front a les diferents formes de la violència masclista. La programació també manté sessions perquè els i les joves disposin d’elements d’interès per apropar-se al mercat laboral, ja sigui amb formació per preparar el currículum o formació sobre l’economia social i solidària.

El bloc cultural Zona Cultura Kesse fa visibles les produccions joves elaborades en les aules temàtiques, alternades les amb les actuacions d’artistes consolidats com Germà Aire (4 d’octubre), Venga Monjas (8 de novembre) i Miguel Noguera (15 de novembre).

“Obrim la franja no lectiva i omplim aquestes hores reforçant l’oferta d’activitats culturals i educatives”, ha dit el conseller de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, que ha afegit que d’aquesta forma “l’Espai Jove Kesse es reafirma com a centre educatiu, per incidir en el procés d’aprenentatge personal, i com a espai cultural, per promoure espais d’experimentació i formació”.

Segons Pinedo, l’objectiu del Tardor Tarragona Jove és “potenciar espais de trobada, establir un projecte educatiu potent, fomentar estils de vida saludable, treballar per millorar les capacitats dels joves i donar resposta a la necessitat de tenir una oferta d’oci i temps lliure per als joves”. El conseller de Joventut també ha recalcat que vuit de cada deu activitats que conformen la programació provenen de propostes presentades per col·lectius juvenils.