Tarragona Impulsa fa un balanç positiu del primer any com a entitat reconeguda per orientar i informar

El Servei Municipal d'Ocupació - Tarragona Impuls actuarà com Punt d'Informació i Orientació en el procediment d'avaluació i acreditació de les competències professionals

L’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, fa un balanç positiu del primer any de funcionament com a entitat reconeguda per orientar i informació en el procés d’acreditació per competències professionals.

Des d’aquest mes de maig el Servei Municipal d’Ocupació – Tarragona Impulsa està autoritzat per l’Institut Català de Qualificacions Professionals (ICQP) per actuar com Punt d’Informació i Orientació en el procediment d’avaluació i acreditació de les competències professionals. Aquest procediment permet obtenir a les persones que hi participen una acreditació oficial de les competències professionals que han adquirit a través de l’experiència laboral o formació no reglada.

Durant aquest període s’han atès un total de 34 consultes. Les persones han rebut orientació sobre les fases, requisits d’accés, drets i obligacions, quines són les acreditacions oficials que es poden obtenir i, a més, s’ha ofert suport i assessorament en el procés de preinscripció i com preparar la documentació necessària per facilitar els tràmits.

El procés Acredita’t està subjecte a convocatòries periòdiques. El dia 15 de desembre va finalitzar el termini de la convocatòria que hi havia oberta en els següents àmbits professionals: Activitats físiques i esportives i socorrisme, Administració i gestió, Muntatge i manteniment d’instal·lacions i l’àmbit de la Dependència.