Tarragona encara no ha recuperat el nombre d’empreses que registrava el 2008

La demarcació de Tarragona continua recuperant-se de la crisi, però a un ritme més lent que en altres zones de Catalunya

Imatge del cap del Gabinet d’Estudis de CEPTA, Juan Galardo. Foto Cedida

Deu anys després de l’inici de la crisi econòmica, la província de Tarragona continua recuperant-se, tot i que a un ritme més lent que en altres zones de Catalunya. Aquesta és una de les principals conclusions principals que s’extreuen del darrer Observatori Empresarial editat per la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona CEPTA, que s’ha presentat aquest dimarts, 3 de juliol.

El document assenyala que la crisi econòmica patida des de 2008 ha propiciat un canvi significatiu en la composició del teixit productiu, així com també s’evidencia una caiguda significativa del pes de les empreses vinculades amb el sector de la construcció, tot derivada de la forta caiguda dels nivells d’activitat. L’observatori també ha conclòs que la indústria manté el seu pes -només amb contraccions marginals-, el qual és especialment significatiu al segment de les empreses mitjanes i grans, on els subsectors amb una presència històrica a la demarcació segueixen retenint el seu protagonisme, en alguns casos creixent: química, productes alimentaris, paper, generació d’energia elèctrica i refinació de petroli. La composició del teixit empresarial manifesta, en qualsevol cas, un clar procés de terciarització.

En definitiva, les empreses, tant al sector industrial com als serveis, han guanyat mida, doncs s’ha incrementat perceptiblement el nombre de treballadors per compte de cotització. Però, la mida del teixit empresarial a Tarragona continua estant per sota de la que presentava el 2008.