Saturació al servei d’urgències de l’Hospital Joan XXlll

Els treballadors reclamen més personal sanitari per reforçar les guàrdies i poder cobrir les urgències

Les queixes al servei d’urgències de l’Hospital Joan XXlll de Tarragona no són una novetat. Cues d’espera de 8 hores, boxs col·lapsats i llits pels passadissos són algunes de les imatges que s’han pogut veure aquests darrers dies, fet que ha provocat el descontentament entre els pacients, que es queixen de la pèssima atenció sanitària que aquesta situació de col·lapse provoca.

Per la seva banda, els treballadors reclamen més personal sanitari per reforçar les guàrdies i poder cobrir les urgències, argumenten que amb les retallades han perdut llits i ha incrementat la pressió a la feina.
La CGT de l’hospital ha protestat que fins ahir no es va saber si treballarien l’1 de gener ni se’ls havia entregat la cartellera dels horaris de l’any vinent, fet que desencadenà que els treballadors de jornada reduïda no poguessin escollir els seus dies de reducció, ja que no sabien quan treballarien durant la primera setmana del 2018.
A més, s’ha assignat als sanitaris de la volta nocturna un únic torn disposant de més opcions, i se’ls ha imposat l’elecció de les nits festives per excés de jornada a un termini de 6 mesos, quan fins ara era de 3 mesos, això sí, sense garanties d’aprovació.

Yolanda Mir.