Ricomà destaca la proximitat de la Guàrdia Urbana i la coordinació amb altres cossos policials

El cos policial ha celebrat aquest dimecres el seu 162è aniversari en un acte al Teatre Tarragona

La celebració del 162è aniversari de la Guàrdia Urbana de Tarragona ha aplegat aquest dimecres una nodrida representació dels agents del cos policial i de les forces de seguretat que operen al territori. L’acte, que ha tingut lloc al Teatre Tarragona, ha estat presidit per l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i ha comptat, entre d’altres, amb la presència del subdelegat del Govern, Joan Sabaté, i del director dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat, Joan Carles de la Monja.

Com és habitual, les autoritats presents han lliurat les distincions i medalles als agents que han destacat per la seva trajectòria o pel seu servei i, finalment, han lliurat un reconeixement als agents de la Guàrdia Urbana que s’han jubilat durant l’any.

En la seva intervenció, l’alcalde Pau Ricomà, ha felicitat els membres del cos policial per la seva tasca diària i ha emfatitzat la seva voluntat que la policia sigui “propera al ciutadà, ferma i alhora continguda en les seves actuacions. Un model d’actuació en el qual s’emmirallin joves i grans”. Ricomà també ha destacat que el treball de proximitat “és un element fonalmental per copsar de primera mà la realitat de cada barri i les preocupacions dels seus veïns”. També ha destacat l’elevat grau de coordinació existent entre els cossos policials que operen a la ciutat i, en aquest sentit, ha posat com a exemple la recent estrena del dispositiu Vibio a la Part Alta.

Per la seva banda, el conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño ha explicat les línies de treball de l’equip de govern en matèria de seguretat ciutadana, que es resumeixen en quatre punts que es desenvoluparan de forma col·laborativa: l’elaboració d’una anàlisi de l’estructura organitzativa de la Guàrdia Urbana, la confecció d’un pla de comunicació per apropar a la ciutadania les tasques policials, la planificació d’un pla de formació i el reforç de la policia de proximitat en el marc dels futurs Consells de Districtes.