Ricomà assisteix a la inauguració del centenari de l'Arxiu Històric Arxidiocesà

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va assistir ahir al vespre a la inauguració del Centenari de la fundació de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona, junt amb l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, entre d’altres autoritats.
Aquesta celebració, que va iniciar ahir, s’allargarà durant tot l’any amb un seguit d’actes que aniran des de jornades amb experts, concerts i activitats adreçades a les escoles, amb la intenció d’apropar l’arxiu a la ciutadania i donar a conèixer la seva tasca i el fons bibliogràfic que conté. Es tracta de més de 15.000 documents i més de 2 milions d’imatges digitalitzats.
L’alcalde, en el seu parlament, va apuntar la importància d’aquest arxiu “que posa a disposició tota la informació del passat per als usuaris del futur” i va recalcar que “és la suma de conceptes molt diversos com la conservació, la preservació i la digitalització” durant aquests primers cent anys.