Es rescata el primer porc vietnamita de la colònia Sant Pere i Sant Pau

Es va procedir al rescat de la Julieta, la mare de tots els porcs vietnamites que malviuen al Parc de la Muntanyeta del tarragoní barri de Sant Pere i Sant Pau

L’ONGd Nova Eucària va fer una prospecció per la zona el dimecres passat tot just després de sortir de la reunió que es va convocar des de la Guàrdia Urbana, una trobada conjunta amb alts comandaments, la veterinària tècnica i la cap del departament de l’Ajuntament que, amb el voluntariat i la cuidadora de la colònia de porcs, van convenir la urgent necessitat de reubicar els porcs en refugis i llars d’acollida a l’espera d’adopció a través d’alguna empresa o entitat especialitzada encara per contractar.

La zona arbrada ubicada al nord del Parc de la Muntanyeta és una zona escarpada i poc adient per al benestar d’aquesta espècie exòtica. La prospecció realitzada per Nova Eucària va donar com a resultat un informe detallat amb imatges i descripcions del perill que comporta per als veïns i la fauna que hi sobreviu les llaunes de conserva i els claus oxidats, les ampolles trencades de cervesa i licors, les restes de menjar, envasos plàstics de grans dimensions, bolquers utilitzats i centenars d’excrements de gos que no es recullen, perills que es tradueixen en ferides i insalubritat.

El Parc de la Muntanyeta s’ha convertit en un espai no apte per a l’ús respectuós i recreatiu de les famílies del barri. Les cuidadores voluntàries estan alarmades pel vandalisme d’alguns propietaris de gossos que estan en mans de joves que utilitzen els porcs com a carnassa, sparrings amb els que potenciar l’agressivitat dels animals domèstics. Alguns porcs presenten ferides per mossegades i algun d’ells ha mort devorat segons explica el testimoni de les cuidadores de la colònia.

La Julieta és la mare de tots els porcs de la zona, una truja de 90kg en mal estat de salut. Nova Eucària, en col·laboració amb “El Paraíso de Nora”, -el refugi interespècie de referència al Camp de Tarragona- van aconseguir rescatar-la en poc menys d’una hora. La porca roman en quarantena i atenció veterinària a les instal·lacions del refugi.