Prop d’un centenar de persones protesten per reclamar la llibertat dels detinguts pels aldarulls a Tarragona

Els manifestants han ocupat l'Imperial Tarraco i han fet jocs de taula

Un centenar de persones han tallat la Imperial Tarraco i s'han posat a jugar a cartes. Foto: Julio Collado

Prop d’un centenar de persones s’han concentrat aquest dissabte al matí a la rambla President Companys de Tarragona, davant de l’Audiència, per reclamar l’alliberament dels detinguts durant els aldarulls d’aquesta setmana a la capital tarragonina i Barcelona, com és el cas de la Laura Solé, el David Solé o el Joan Tortosa. Tot seguit, els concentrats s’ha unit a la convocatòria del CDR “jugar la partida”. A hores d’ara, els manifestants tallen part de l’Imperial Tarraco i juguen a jocs de taula asseguts just davant de la subdelegació del govern espanyol.

En la primera concentració, la germana de la Laura Solé, Sílvia Solé, ha explicat que encara no han pogut veure-la després que fos detinguda dijous a la nit per un grup de policies de paisà de la Policia Nacional. La germana, acompanyada per la seva mare i el seu tiet, s’ha adreçat als manifestants i els ha demanat que “es cuidin” davant de les actuacions policials. Segons fonts de Juristes per la República, els seus advocats estan treballant en la seva defensa. La detinguda encara es troba en dependències de la policia espanyola.

Solé ha afirmat que el fet que estigui detinguda a la comissaria de la Policia Nacional dificulta la seva alliberació. Per tot plegat, ha demanat que quedin en llibertat totes les persones detingudes durant els disturbis d’aquesta setmana.

D’altra banda, el CDR de Tarragona ha fet una crida a seguir mobilitzant-se per la sentència del procés i per denunciar la “repressió” i les detencions. Ara mateix, els manifestants ocupen part de l’Imperial Tarraco i estan jugant de forma pacífica a jocs de taula. Alguns conductors els han escridassat mentre que d’altres han aplaudit la protesta.