Projecte per la creació d’un espai verd per protegir els horts ecològics que hi ha a un espai en desús a Sant Salvador

El 18 de desembre es faran unes jornades de treball conjuntes entre els joves de la Casa d’Oficis i els usuaris de la Fundació Estela

Imatge de recurs d'un hort ecològic

Els joves de la Casa d’Oficis d’Emprenedoria en Agricultura Ecològica,  i de la Fundació Estela estan treballant en un projecte per crear un espai verd per protegir els horts ecològics que hi ha a un espai en desús a tocar del Centre Cívic de Sant Salvador.

El projecte consisteix en posar plantes que atrauen a insectes depredadors de les plagues habituals en horta. És un aspecte bàsic en agricultura ecològica, això permet combatre plagues sense necessitat d’utilitzar productes fitosanitaris. Aquest reservori ajudarà a que aquests horts del voltant tinguin menys plagues.

De fet, aquest col·lectiu ja fa uns dies que estan arreglant el terreny per condicionar-lo com a hort urbà. Així mateix, realitzaran les tasques d’arranjament i enjardinament de l’espai. Aquesta iniciativa permet generar un espai de treball col·lectiu entre diferents departament i fundacions de la ciutat alhora que enforteix el sentiment dels joves que participen a la Casa d’Oficis, generant consciència del que suposa treballar amb altres usuaris de capacitats múltiples.

El treball en xarxa és molt productiu per a millorar els espais públics i també serveix com a exemple de cohesió social. L’objectiu és generar nous projectes d’aquest tipus al nostre municipi.

La Casa d’Oficis d’Emprenedoria en Agricultura Ecològica, gestionada per Tarragona Impulsa, està cofinançada per al SOC i per al Fons Social Europeu dintre del marc d’Inicitives de Garantia Juvenil.