Presó provisional comunicada i sense fiança per a dos dels cinc detinguts pels aldarulls a Tarragona

La causa està oberta per desordres públics

Pla mitjà d'alguns dels manifestants que s'han enfrontat a la policia, després de la manifestació a Tarragona. Foto: ACN.

El jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona, en funcions de guàrdia, ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a dos dels cinc detinguts pels disturbis d’aquesta setmana a la ciutat. La magistrada ha deixat en llibertat provisional els altres tres detinguts, que hauran de comparèixer quinzenalment al jutjat. També se’ls ha retirat el passaport i se’ls ha prohibit sortir del territori i d’acudir, aproximar-se o participar en actes o manifestacions, a menys d’un quilòmetre durant un període de sis mesos. Segons fonts judicials, els joves estan acusats de delictes de desordres públics.

Els joves enviats a presó van ser detinguts dijous a la nit per agents de la Policia Nacional de paisà. Segons l’advocada d’una de les detingudes, Teresa Rossell, és “inexplicable” l’enviament a presó de dos dels cinc detinguts, perquè la imputació -del delicte per desordres públics- és la mateixa per a tots els detinguts. Rosell ha assenyalat que els detinguts que se’n van al centre penitenciari de Mas d’Enric són els dos que tenen l’atestat de la policia espanyola. “És repressió i escarment màxim perquè els joves no tornin a sortir al carrer”, ha expressat la magistrada.