Pau Ricomà afirma que s’ha de projectar la ciutat a nivell cultural

L’alcalde inaugura una jornada sobre la Cultura com a dinamitzador econòmic d’un territori organitzada per la Fundació Catalunya Cultura

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha inaugurat aquest migdia una jornada al voltant de La cultura com a dinamitzador econòmic d’un territori, organitzada per la Fundació Catalunya Cultura. L’acte ha comptat amb la presència de la directora d’aquesta entitat que promou el vincle entre el món empresarial i cultural, Maite Esteve; la directora de Port-Ciutat, Montse Adan; i el patró de la Fundació Catalunya Cultura, Xavier Gramona. L’alcalde ha destacat que “Tarragona mai ha cregut en la importància de la cultura com a element transformador i, de fet, la cultura és la primera que va patir les retallades econòmiques”. Per aquest motiu,
l’alcalde ha subratllat els cinc eixos de l’estratègia cultural que actualment té l’Ajuntament de Tarragona: la igualtat d’oportunitats; la diversitat; la cultura com a benestar de les persones -i “per això és clau invertir en els equipaments culturals”-; la indústria cultural que “que significa estar als circuits culturals i, com a cinquè element, Tarragona s’ha de projectar culturalment i ho ha de fer a través dels festivals”. “Estem en la generació de millors creadors, intèrprets i gestors culturals, però falten canals”, ha afegit Ricomà.

Per la seva part, la directora de Port-Ciutat, Montse Adan, ha destacat la sensibilitat del Port en els temes culturals. “Sempre hem estat un dinamitzador de la nostra ciutat. Després de 30 anys els espais del Moll de Costa s’han convertit en un referent cultural de Tarragona”. Finalment, el patró de la Fundació Catalunya Cultura, Xavier Gramona, ha parlat de l’efecte multiplicador que té l’entitat com a catalitzadora d’empresaris que inverteixen en cultura. En aquest sentit, ha brindat l’ajuda de la Fundació als projectes culturals de Tarragona”.

La jornada ha continuat amb una taula rodona en què han participat el director artístic del Festival Internacional FITT-Noves Dramatúrgies, Joan Negrié; el gerent del Patronat Municipal de Turisme, Ángel Arenas; el cap de relacions externes i de comunicació de Repsol, Josep Bertran; i el gestor cultural Jordi Bertran.