La Part Alta somriu a la crisi amb gastronomia i vins locals

És una iniciativa de l’Associació de Restaurants de la Part Alta que ofereix –durant el mes de febrer- menús a preus inferiors als habituals. La gastronomia i els vins locals en són els protagonistes

La Part Alta somriu a la crisi. Prova d’això són la consolidació i l’èxit que han anat aconseguint, any rere any, aquestes jornades gastronòmiques que porten com a nom i bandera –la Part Alta Somriu a la Crisi-, convertint aquesta ubicació de Tarragona en un punt dinàmic i atractiu per al calendari gastronòmic de la ciutat.

És una iniciativa de l’Associació de la Part Alta (ARPA) que ofereix –durant el mes de febrer, entre els dies 1 i 28- menús a preus inferiors als habituals. La gastronomia i els vins locals en són els protagonistes. Una proposta gastronòmica maridada per vins de 10 cellers que representen diverses D.O. de la província de Tarragona.

Un èxit gastronòmic consolidat i una cita obligada al mes de febrer

La consellera i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Inma Rodríguez ha qualificat aquesta iniciativa de “fantàstica” i és que l’anterior edició va superar els 6.000 menús. “És un motiu de satisfacció per a la ciutat veure com unes jornades que van començar en uns moments delicats per dinamitzar el sector en uns anys complicats i que van saber fer de la crisi, una oportunitat i han anat tenint èxit any rere any i s’han arribat a convertir en una proposta absolutament consolidada en el calendari gastronòmic de la nostra ciutat”, ha afirmat Rodríguez. “També celebrem l’esperit optimista i el caràcter audaç d’aquests restauradors i la qualitat dels menús que ens oferiran” i que gràcies aquesta iniciativa, “ha convertit el mes més fluix, el de febrer, en un dels mesos més intensos i dinàmics per als restauradors de la Part Alta”, segons la consellera.

Per la seva banda, la nova presidenta d’ARPA, Eva Roca ha afegit que la consolidació d’aquestes jornades referma que “el públic també valora aquests aspectes tan característics de la nostra cultura mediterrània”.

En aquesta edició, els clients podran escollir entre menús i menús degustació a un preu de 20 i 32 euros (IVA inclòs) i begudes no incloses, això sí tant al migdia com a la nit i cada dia de la setmana. Per cada ampolla de vi o cava que els client prenguin durant l’àpat en rebran una de igual per gaudir-la a casa seva.

Enguany celebra la vuitena edició i compta amb la participació de tots els membres de l’ARPA: Àpats Quattros, AQ Restaurant, Arcs Restaurant, El Llagut, Frida, Palau del Baró, Punt i a part, Quim Quima, Racó de l’Abat i Sadoll Restaurant. En aquesta acció gastronòmica hi col·laboren l’Ajuntament de Tarragona i el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona.