El mes de maig torna a acollir la Bicicletada i l’Exhibició Aèria

Les activitats tindran lloc el cap de setmana del 12 i 13 de maig

Aquest mes de maig Tarragona tornarà a gaudir de dues activitats populars consolidades i multitudinàries. El cap de setmana 12 i 13 de maig es duran a terme la 28a Bicicletada popular de Tarragona i la 6a Exhibició Aèria. Enguany aquestes activitats porten moltes novetats.

La Bicicletada torna en una 28a edició amb energies renovades i amb il·lusió. Es durà a terme el dia 13 de maig a les 10 h. “És una magnífica oportunitat que tenim els tarragonins per poder practicar una activitat física en un ambient festiu, lúdic i familiar. La família és el puntal de la societat”, tal com ha comentat la consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Elisa Vedrina.

La principal recomanació és utilitzar la bicicleta i revisar els seus elements, sobretot amb els nens, uns dies abans de l’acte. Un altre consell és el de portar un nom i un número de telèfon escrit al pitral per, en cas de produir-se una caiguda, poder avisar a un familiar del participant. El Club Ciclista Camp Clar ha demanat que tothom respecti la normativa i utilitzi el casc per una seguretat òptima.

Com són els circuits?

El circuit popular compta amb 17 km aproximadament. Té la seva sortida i arribada des del vial F. Vidal i Barraquer i transcorre per Torres Jordi, Passeig de la Independència, Pont Vell, Polígon Francolí, autovia de Salou, Carretera de València, Avinguda Roma, Marquès de Montoliu, Avinguda Catalunya, Maria Cristina, Passeig Torroja, Camí de la Cuixa, Mozart, Internet, Joan Fuster, Passeig Marítim, Moll de Costa, Pere Martell, Torres Jordi, Passeig de la Independència, Via Roma (lateral) i Vidal i Barraquer.
El circuit infantil, de 2,4 km aproximadament, també compta amb la sortida i arribada des del vial F. Vidal i Barraquer. La seva passejada transcorrerà per Torres Jordi, Pere Martell, Trafalgar, Passeig Independència, lateral Via Roma i arribada a Vidal i Barraquer.

Els participants s’han d’inscriure prèviament i de manera gratuïta. La inscripció pot formalitzar-se per dues vies. Presencialment, a les instal·lacions esportives municipals de Bonavista, Riuclar, Serrallo i Part Baixa, Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador, i també a Carrefour Tarragona. La inscripció també es pot realitzar a través del web www.labicicletada.cat. El principal patrocinador de l’esdeveniment és Repsol. En aquesta edició també l’acompanyen patrocinadors destacats com BASF i Carrefour, que recuperar la seva presència en l’acte.

La sisena edició de l’Exhibició Aèria de Tarragona canvia d’horari

Per altra banda, la sisena edició de l’Exhibició Aèria de Tarragona tindrà lloc a les 18.00 hores del dissabte 12 de maig al Balcó del Mediterrani. Una de les novetats d’enguany que ens porta Repsol és l’ampliació del nombre d’avions que hi participaran amb motiu de la celebració dels Jocs Mediterranis. “Duem a terme tres exhibicions que m’agradaria remarcar en especial. Tenim jocs i es faran!” ha comentat Josep Bertran, responsable de comunicació i relacions externes de Repsol.

A les acrobàcies de l’Equip Bravo3 Repsol s’hi sumaran els membres de la Patrulla Acrobàtica Jacob 52 i Àlex Balcells. S’encarregaran de realitzar un espectacle mai vist anteriorment a la ciutat. Una altra novetat de l’acte serà el canvi d’hora d’actuació. Enguany l’exhibició es realitzarà a les 18 h i no al migdia com a les anteriors edicions. Josep Bertran ha explicat que la diferència d’hora va ser proposada pels pilots per tal que el públic pugui visualitzar millor l’espectacle, ja que al migdia la posició del sol ocasionava molèsties.

Així doncs, el proper cap de setmana del 12 i 13 de maig, els habitants del territori tarragoní podran gaudir d’una activitat física i d’un espectacle incomparable.