Més de 800 persones caminen en la 11a marxa solidària en benefici de La Muntanyeta

L’activitat ha servit per reivindicar els drets de les persones amb paràlisi cerebral

11a caminada solidària La Muntanyeta. Foto: Cedida

Coincidint amb el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral de Tarragona, que es commemora avui 6 d’octubre, més de 800 persones han participat en la 11a caminada solidària per a La Muntanyeta. Un any més, la marxa organitzada des de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral (APPC) ha estat un èxit de participació. Cal tenir en compte que, a més dels participants, hi ha moltes més persones que hi han donat suport, com són els voluntaris o bé les persones que hi han col·laborat però no hi han assistit. “Calculem que tenim el suport de gairebé un miler de persones, i això és extraordinari”, comenta Josep Perelló, del Grup Excursionista Amics de La Muntanyeta, que any rere any organitza la marxa. L’onzena edició de la caminada solidària La Muntanyeta ha estat possible gràcies al suport de les empreses Ford Tarraco Center i Lear, com a patrocinadors principals de l’activitat. També cal destacar el suport dels voluntaris de l’Obra Social La Caixa, així com el grup de voluntaris Consell Esportiu Tarragonès, que han col·laborat amb l’organització en diferents tasques, com la indicació del recorregut o l’acompanyament a les persones amb cadira de rodes que hi ha participat.

La marxa s’ha iniciat a les 9h del matí des del Balcó del Mediterrani, i ha recorregut la costa tarragonina fins arribar a la Muntanya de Sant Pere. A les instal·lacions de l’entitat, s’hi ha fet un jornada de portes obertes, amenitzada pel Dj Abadia. Un cop allí, i com a novetat d’enguany, tots els participants han pogut manifestar el seu suport a les persones amb paràlisi cerebral en un arbre dels drets on tothom hi ha pogut deixar el seu missatge. S’hi han pogut llegir notes com “per una ciutat sense barreres”, “l’únic límit el marca la voluntat”, o “tots com capaços a la nostra manera”. La marxa ha finalitzat, sense incidents i amb un ambient molt festiu i familiar, poc abans de les 13 hores, al mateix punt on s’havia iniciat, al tram final de la Rambla Nova de Tarragona.

Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral

Avui 6 d’octubre es commemora el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral. En motiu d’aquesta celebració, el moviment ASPACE ha dut a terme la campanya #DaleLaVuelta per reivindicar els drets del col·lectiu que es recullen en la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. L’objectiu d’aquesta acció és donar visibilitat a la discriminació a la que cada dia s’enfronten les persones amb paràlisi cerebral, i reclamar així el seu dret a la igualtat i la no discriminació, a la inclusió laboral, o a la accessibilitat física i cognitiva en tots els aspectes de la vida quotidiana. Tota la informació de la campanya es pot trobar a la pàgina web ​www.dalelavuelta.net