María José Figueras pren possessió del càrrec de rectora de la URV

Un dels projectes de la rectora és l'obra dels equipaments pendents com la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia

María José Figueras ha pres possessió del càrrec de rectora de la Universitat Rovira i Vigili (URV) aquest matí a l’edifici del Rectorat al Carrer Escorxador de Tarragona. La nova rectora ha rebut el càrrec de la mà de Josep Anton Ferré, rector durant 4 anys de la universitat, i d’Esteve Bosch, anterior secretari general. Juntament amb María José Figueras, Laura Román ha pres possessió del seu càrrec com a secretaria general i responsable d’Igualtat.

Figueras ha assegurat: “Assumeixo amb il·lusió aquest repte de dirigir la nostra universitat”. Els principals reptes del nou equip rectorial es centren en un major finançament de la Generalitat i les obres de millora de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia. Respecte a això, Figueras ha explicat que a partir del dia divendres 15 s’instal·laran cartells informatius amb la planificació i el pressupost del projecte. A més, la rectora ha reconegut que aquestes obres necessiten un finançament amb el qual la URV ara mateix no compta, però demanaran ajuda a la Generalitat de Catalunya.

“Les primeres accions que hem fet el nou equip han estat reunions per la promoció i la recaptació d’estudiants”, ha expressat Figueras. La universitat vol captar més alumnes de cara al curs vinent 2018-2019. I ha defensat: “Tenim capacitat d’oferir-los una sortida a l’exterior i un contacte proper amb el professorat que no trobaran en altres llocs”. D’altra banda, la nova rectora s’ha mostrat satisfeta amb el nomenament del nou Govern perquè “també tenim un govern a Espanya on s’ha nomenat un ministre d’Universitats, sembla que s’està apostant per fi pel valor de les universitats”, ha declarat.