Les llibreries de Tarragona mantenen els seus espais per Sant Jordi però l’Ajuntament avisa que es replantejaran el 2019

El consistori havia previst reduir els seus metres de parada en detriment d'una quarta, que havia sol·licitat més lloc

0
953

Les tradicionals llibreries de Tarragona mantindran el mateix espai de les seves parades a la Rambla Nova aquest Sant Jordi, però l’Ajuntament ha avisat que, de cara l’any vinent, es replantejaran. Tot, després que les llibreries La Capona, La Rambla i Adserà hagin denunciat que el consistori havia decidit reduir els seus espais de parada en detriment d’una quarta. En concret, es tracta de la botiga Abacus. Les llibreries han carregat contra l’Ajuntament per comunicar-los-ho tres dies abans de la diada, quan ja havien comprat els llibres per la capacitat d’espai habitual, a més d’acusar-los d’afavorir la competència deslleial i criticar que se’ls iguali “als oportunistes que aprofiten el dia per fer caixa”. El regidor d’Ocupació del Domini Públic, Josep Acero, ha explicat que Abacus havia demanat més metres de parada i que els tècnics van fer un repartiment de l’espai dividint l’existent entre quatre. “La idea no era dolenta, però no se’ls havia comunicat”, ha admès el regidor, que ha explicat que enguany es mantindran els metres i se’n parlarà l’any vinent.
En un comunicat conjunt de les tres llibreries, criticaven l’Ajuntament per haver donat a conèixer els canvis aquest passat divendres, per telèfon i “sense cap opció al diàleg i al pacte o trobar altres solucions”, com ara ampliar les parades fins al Balcó del Mediterrani, sense reduir metres a ningú.

Les llibreries raonen el seu malestar amb l’ampliació de metres a una altra botiga no especialitzada en llibres: “no tothom té l’espai que tenim nosaltres dedicat al llibre durant tot l’any; no tots els que posen parades tenen personal qualificat tot l’any, mantenen la diversitat de lectura tot l’any o la recomanació”, argumenten.

D’altra banda, també critiquen que l’encarregat d’aquests assumptes sigui d’Ocupació Pública i no de Cultura: “algú que tingui una mica de sensibilitat pel nostre sector i consciència de l’important que és mantenir oberta la xarxa de petites llibreries al nostre país”.

FER UN COMENTARI