L’assistència de Torra, Sánchez i Felip VI als Jocs no està confirmada

Així ho ha manifestat l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, durant la reunió de la Comissió Superior de Seguretat

397

L’alcalde Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha manifestat, aquest dimarts, durant la reunió de la Comissió Superior de Seguretat, que encara no n’hi ha confirmació oficial de l’assistència del president de la Generalitat, Quim Torra, ni del president del Govern, Pedro Sánchez, ni del rei d’Espanya, Felip VI a la cerimònia inaugural dels Jocs Mediterranis. Segons Ballesteros “la intenció de venir hi és, però no està confirmat”. Tot i l’afirmació del batlle tarragoní, Sánchez confirmava durant una entrevista, aquest dilluns, que sí que assistiria a la inauguració de l’esdeveniment esportiu. D’altra banda, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha anunciat, aquest dimarts, que no assistirà a aquest acte perquè “ja hi ha representació institucional del país”.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, davant la possible primera trobada entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el rei d’Espanya, Felip VI, ha apuntat que “per sobre de tot hi ha el respecte institucional”. Buch, preguntat sobre possibles accions en contra de Felip VI, ha manifestat que no li toca a ell dir “qui s’ha de manifestar o qui no”. “Com a molt, em correspondria vetllar perquè si algú s’ha de manifestar, això no intervingui en la normalitat”, ha dit el conseller. En aquest sentit, Ballesteros davant d’una pregunta sobre una possible xiulada a Felip VI, ha apuntat que això “formaria part de la llibertat d’expressió”.

FER UN COMENTARI