L’any nou xinès arriba a la plaça Corsini de Tarragona

S’han preparat diverses activitats per apropar la cultura xinesa a la ciutadania

0
692
Acte de celebració de l'any nou xinès l'any passat. Foto: Sonia Prieto. Foto: Sonia Prieto.
Circ Raluy Legacy 728×90

Un any més Tarragona celebra l’any nou xinès, que enguany ha començat aquest passat dimarts 5 de febrer. Concretament, la festa a la ciutat arriba el proper diumenge 17 de febrer a la plaça Corsini amb una programació plena d’activitats on tothom pot participar. Aquestes tindran com a principal protagonista el porc, símbol de l’horòscop xinès del 2019 que dóna bona sort i riquesa.

Acte de celebració de l’any nou xinès l’any passat. Foto: Sonia Prieto.

La presidenta de l’Associació d’Estudiants i Investigadors Xinesos de Tarragona, Cristina Zhu, ha explicat a aquest diari que que es tracta d’un esdeveniment per a tothom i que pretén acostar cultures, en aquest cas la xinesa. “A través de diversos tallers, espectacles i altres activitats els assistents podran descobrir i aprendre diversos aspectes de la tradició xinesa, però també de la moderna”.

Entre altres, la plaça Corsini serà l’escenari d’una exposició on es podrà veure la Xina més actual mitjançant un recull fotogràfic.

Per altra banda, s’ha organitzat una cursa de l’horòscop xinès. Es tracta d’una activitat que fusiona la tradició xinesa de l’horòscop, i l’espanyola, amb la cursa de Sant Silvestre que té lloc cada 1 de gener. Amb ella, a banda del recorregut que té com a punt de sortida i d’arribada la plaça Corsini, servirà per explicar la llegenda de l’Horòscop xinès. Tots els participants a la cursa rebran una samarreta que ha estat dissenyada pel pintor xinès, Xu Yan.  En l’edició de l’any passat, l’animal guanyador va ser el cavall.

Acte de celebració de l’any nou xinès l’any passat. Foto: Sonia Prieto.

A més, hi haurà 16 estands i diversos tallers, d’entre els que en destaca la traducció dels noms propis al xinès. En el cas concret d’aquest últim, l’objectiu és, a banda de veure el nostre nom escrit en xinès, entendre el perquè d’aquests caràcters.

Tothom que passi pels estands podrà segellar una quartilla que, d’omplir-la tota, permetrà participar en un concurs en el qual se sortegen 3 menjars dobles al Wok Tarraco de la part baixa de la ciutat.

Finalment, i per cloure la jornada festiva, els presents podran gaudir de musica i danses tradicionals com el ball del lleó o del dragó.

L’acte està organitzat per l’IMET de l’Ajuntament de Tarragona, l’Associació Xinesa de la província de Tarragona, l’Associació de dones xineses de Catalunya, el Centre d’Estudis Hispànics de la Universitat Rovira i Virgili, l’Aula de Xinès de Tarragona i l’Associació d’Estudiants i Investigadors Xinesos de Tarragona.

FER UN COMENTARI