L’Ajuntament organitza cursos de formació per a persones cuidadores

Tindran lloc a l'Espai Jove Kesse i al centre cívic de Torreforta

La Xarxa de Suport a Famílies Cuidadores de Tarragona, impulsada per la conselleria de Serveis a la Persona de l’Ajuntament,  ha organitzat  tres cursos de formació sota el títol “A tu, que em cuides”, els quals tractaran les temàtiques següents: “Quan tu no hi siguis”, “No vull patir” i “El pensament alegre”. Els cursos van dirigits a persones cuidadores, familiars de persones dependents, treballadors familiars i professionals i estudiants de l’àmbit de la dependència. Les conferències s’impartiran els mesos de maig, juny i novembre.

Quan tu no hi siguis

El dia  30 de maig,  a les 17.30, a la sala Kesse, Maria del Mar Guirado,  treballadora social, pronunciarà una xerrada sobre les possibilitats legals en cas d’haver de modificar la capacitat d’obrar d’una persona dependent.

No vull patir

El 13 de  juny al Centre Cívic de  Torreforta i el  20 juny a l’espai Kesse,  a les 17.30, l’associació Dret a Morir Dignament (DMD-cat) impartirà dues xerrades sobre el dret de les persones a la seva completa autonomia per a prendre decisions amb relació al seu cos i a la seva vida. L’objectiu és mostrar els drets i la forma d’exercir-los, fent especial èmfasi en la redacció i validació del Document de Voluntats Anticipades (DVA), així com explicar els drets que es reivindiquen actualment per al futur.

El pensament alegre

El 7 de novembre al Centre Cívic de  Torreforta i el dia 14 de novembre a l’espai Kesse, a les 17.30,  Judit Asensio psicòloga del SIAD  exposarà un seguit d’eines pràctiques per a concentrar-se en el moment present, meditar i ser conscients del món que ens rodeja i de les nostres respostes davant els estímuls dolorosos i feixucs.