L’Ajuntament de Tarragona i l’entitat Polígon Cultural presenten la iniciativa ‘Ciutat Transformadora’

La iniciativa s’emmarca en la línia d’actuació del projecte ‘Murs que Parlen’

La consellera de Joventut, Neteja Pública i Medi Ambient, Ivana Martínez, i el representant de l’entitat Polígon Cultural, Pol Masip, han presentat la iniciativa ‘Ciutat Transformadora’, que s’emmarca en la línia d’actuació del projecte ‘Murs que Parlen’.

L’objectiu general d’aquesta acció és fomentar i promoure recursos per a l’experimentació, l’exhibició i la mostra de diferents disciplines artístiques i promocionar espais de relació culturals entre la gent jove.

Les intervencions tindran lloc a vuit centres de transformació ubicats a diferents zones de Tarragona com el centre ciutat, Vall de l’Arrabassada, Campclar, Riu Clar, Sant Pere i Sant Pau i Bonavista, a banda d’un macro mural a l’Espai Jove Kesse. La iniciativa compta amb la cessió de les centrals transformadores en col·laboració amb l’empresa Endesa.

L’entitat Polígon Cultural obrirà la convocatòria perquè els artistes interessats puguin participar-hi. Els seleccionats rebran 1.000 euros en concepte d’honoraris, material, elevadors, allotjament i transport, i hauran de desenvolupar propostes inspirades en els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides, que inclou els àmbits següents: igualtat de gènere, gestió de l’aigua, recollida selectiva, accés a l’energia sostenible, conservació de mars i oceans i la preservació de la biodiversitat.

La consellera ha esmentat que “és un projecte en el qual vam creure des del primer moment”, i ha fet balanç de les intervencions que s’han realitzat durant els deu anys en els quals ‘Murs que Parlen’ existeix.