La CUP denuncia la presència d’una empresa d’extrema-dreta al Concurs de Castells de Tarragona

La CUP ha sol·licitat en reiterades ocasions durant el llarg del mandat que els diferents serveis que presta la Diputació de Tarragona siguin gestionats de forma directa i ha posat especial èmfasi en el cas de la Tarraco Arena Plaça. De nou, la CUP torna a plantejar aquesta necessitat després de constatar que l’empresa que gestiona aquest equipament públic contracta l’empresa d’extrema-dreta Levantina de Seguridad per al control dels accessos a l’espai.

En motiu del Concurs de Castells de Tarragona, aquest cap de setmana milers de persones han visitat la Tarraco Arena Plaça, equipament públic propietat de la Diputació de Tarragona, que aquesta va externalitzar-ne la gestió a l’empresa Agència de Publicitat Internacional Catalana.

Desenes de persones assistents a les dues jornades del Concurs de Castells han denunciat a través de les xarxes socials que van ser coaccionades per part de membres d’aquesta empresa de seguretat, exigint-les-hi que s’expressessin en castellà o fent comentaris sobre la seva vestimenta.

No sols això, sinó que dissabte desenes d’assistents van denunciar que membres d’aquesta empresa lluïen tatuatges amb símbols nazis o feixistes, motiu pel qual en la jornada d’ahir alguns d’aquests membres de seguretat portaven samarreta de màniga llarga sota de l’uniforme.

Al llarg d’aquest mandat a la Diputació de Tarragona la CUP ha demanat que aquest equipament sigui gestionat de forma directa, així com també ha qüestionat l’adjudicació de la gestió de l’espai a aquesta empresa, la qual té vincles amb l’ex-alcalde de Vila-seca i ex-president de la Diputació de Tarragona, Joan Maria Pujals Vallvé.

No sols això, sinó que la CUP ja va denunciar el mes de març de 2017 que el lloguer que paga aquesta empresa per gestionar la TAP és completament irrisori, així com també van denunciar presumptes irregularitats en la contractació de personal.

Davant dels esdeveniments viscuts aquest cap de setmana, la CUP emplaça la Diputació a prendre responsabilitats en la gestió d’aquest equipament per tal de recuperar-ne el seu caràcter d’equipament i servei públic. Així com també, que insti a l’empresa que gestiona l’equipament per tal que rescindeixi tota relació comercial amb aquesta empresa de seguretat.

Per últim, el Grup Polític de la CUP a la Diputació de Tarragona posa a disposició de la gent que assistir al Concurs de Castells l’adreça [email protected] per si va patir algun tipus de vexació o agressió per part de membres d’aquesta empresa de seguretat.