El jutjat de clàusules abusives a Tarragona tindrà un jutge de reforç

La mesura vol alleugerir l'elevada càrrega de feina de l'òrgan

0
368

La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat avui concedir una comissió de serveis sense relleu de funcions al titular del Jutjat Contenciós-Administratiu número 1 de Tarragona, Guillermo Peral Fontova, per reforçar el Jutjat de Primera Instància número 8 de la mateixa ciutat, que té la competència provincial dels assumptes derivats de les clàusules abusives en contractes hipotecaris. La comissió, sol·licitada per la Sala de Govern del TSJC, tindrà una durada de sis mesos. El jutjat registrava la càrrega de feina més elevada i va superar amb un 179% l’indicador d’entrada el primer semestre del 2017, mentre que el 2016 va ser del 133%, segons els informes del Servei d’Inspecció.

El magistrat atendrà un dia a la setmana els assenyalaments que corresponguin a l’òrgan judicial en la classe de repartiment 12001, referida a les accions individuals sobre condicions generals incloses en contractes de finançament amb garanties real immobiliària el prestatari del qual sigui una persona física. El reforç aprovat compta amb l’informe favorable del Servei d’Inspecció i amb l’autorització preceptiva, a efectes econòmics, del Ministeri de Justícia.

En una atenció als mitjans dimarts després d’una reunió a l’Audiència de Tarragona, el president de TSJC, Jesús Maria Barrientos, ja va posar sobre la taula la necessitat de reforçar aquest jutjat “de forma imminent”. Així, va dir que caldria, almenys, un jutge de reforç i, segurament, més personal a l’oficina judicial. La previsió és que un cop el jutjat especialitzat en assumptes bancaris comenci a resoldre les demandes que té damunt la taula, això es tradueixi en un increment d’assumptes a la secció primera de l’Audiència Provincial de Tarragona.

FER UN COMENTARI