Inspecció de Treball obre un nou expedient a IQOXE per incompliment de l’avaluació dels riscos laborals

El Departament de Treball i els sindicats demanen una actitud "més col·laborativa" a l'empresa

Pla tancat del secretari general del depart. de Treball, Josep Ginesta en la reunió amb CCOO i UGT i els representants de l’Associació Empresarial Química de Tarragona. Foto: ACN.
Inspecció de Treball ha obert un nou expedient a l’empresa IQOXE per incompliment de l’avaluació dels riscos laborals en la represa de l’activitat després de l’explosió a la seva planta de La Canonja la setmana passada. El secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ho ha explicat després de reunir-se amb els representants dels sindicats de CCOO i de la UGT i de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) aquest dijous. Segons Ginesta el requeriment podria derivar en una sanció i per ara aturar l’activitat en aquesta fàbrica. “Ens genera poca confiança, hem demanat a l’AEQT que exigeixi a l’empresa que canviï d’actitud i que sigui més col·laborativa, transparent i clara. L’accident que hem tingut és molt greu i això ha afectat la credibilitat del complex petroquímic”, ha afirmat Ginesta.
De la seva banda, els sindicats han recriminat a IQOXE el caràcter “prepotent” i que no faci autocrítica dels fets. A més, els agents reunits han acordat la creació d’una comissió de seguiment per “reconstruir la confiança perduda” entre la ciutadania i els treballadors arran de l’accident en matèria de seguretat i salut laboral. És previst que es tornin a reunir la setmana vinent.