Gènere Lliure intervé durant el manifest LGTBI per exigir “un espai” a l’Ajuntament

Els membres han acabat demanant la dimissió de Ballesteros

El col·lectiu Gènere Lliure ha estat present durant la lectura del manifest per l’alliberament dels drets LGTBI, aquest dijous, a les portes de l’Ajuntament de Tarragona, però girant l’esquena. Els membres del col·lectiu han aprofitat aquest moment per tornar a exigir un espai per celebrar el tradicional concert de l’orgull LGTBI i han intervingut durant la lectura del manifest, a càrrec del Club Esportiu Panteres Grogues, al crit de “no és un orgull: és una vergonya”. Un cop ha finalitzat el manifest, un dels membres s’ha dirigit directament a la consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, a qui ha cridat “Si tant ens voleu, doneu-nos un espai”. “Per què fem nosa?”, s’ha preguntat una altra membra. Finalment, els membres presents de Gènere Lliure han acabat amb el càntic de “Ballesteros, dimissió!”.

Un dels membres del col·lectiu, Antoni Tolrà, ha explicat en declaracions a La Ciutat que l’actuació d’aquest dijous, durant la lectura del manifest, s’ha realitzat perquè encara, tenint en compte que el concert s’hauria de celebrar la nit d’aquest mateix dijous, no han rebut cap resposta oficial de l’Ajuntament i no saben si tindran espai o no. Tolrà ha manifestat que després que els deneguessin la primera ubicació al passeig de les Palmeres, “perquè coincideix amb els Jocs” i perquè “no era una activitat adequada per aquell entorn”, des de l’ajuntament els van suggerir que la plaça Corsini podria ser una possibilitat. Però, aquesta tampoc ho ha estat, ja que, només dos dies abans de la celebració del concert de l’orgull LGTBI els van tornar a denegar aquesta ubicació. Finalment i “com a favor”, segons Tolrà, l’Ajuntament ha oferit al col·lectiu el parc Saaverda, que “està molt amagat i per on passa molt poca gent” i, a més, advertint-los que ho facin amb “música ambiental”.

En aquest moment, poques hores abans de la celebració del concert, Tolrà lamenta que aquesta encara és incerta perquè no han rebut cap comunicació oficial per part de l’Ajuntament. De fet, el membre de Gènere Lliure detalla que a les 9 del matí d’aquest mateix dijous encara no s’estava muntant l’escenari.