El Festival d’Estiu de Tarragona suma els agents culturals tarragonins

Aquest estiu serà protagonitzat per artistes com Joan Dausà, Sergio Dalma i Dàmaris Gelabert

De juliol a setembre, la ciutat de Tarragona comptarà amb propostes musicals per a tots els públics englobades dins el nou Festival d’Estiu de Tarragona. La consellera de Cultura i Festes, Begoña Floria, ha comentat que des de l’Ajuntament de Tarragona s’ha tractat de construir un paraigua que englobi els espectacles programats a tots els espais de la ciutat. Aquest estiu el festival es realitzarà al Port Tarraco, al Camp de Mart, a la TAP, la Capsa de Música, la Zero i el Teatre Tarragona. Una de les novetats és la recuperació del Camp de Mart com a escenari d’algunes activitats programades.

Un dels concerts que ha anunciat el director artístic del Festival, Kike Colmenar, i que creu que tindrà més impacte és el del cantant i músic Joan Dausà. Presentarà el seu darrer treball “Ara Som Gegants” al Teatre Tarragona el 14 de juliol. Ell serà l’encarregat d’inaugurar el cartell del festival. La programació també comptarà amb propostes musicals del territori. Un exemple és el concert que reuneix per primer cop la Banda Unió Musical de Tarragona i la Banda Simfònica de Reus que presentaran ‘Mà a mà’ i el recital de la Jove Orquestra InterComarcal JOIC, serà en benefici de la Lliga contra el càncer.

Una activitat que antigament s’havia fet a la ciutat i que enguany es recupera és la marató de cinema. El protagonista d’aquesta marató serà Frankenstein amb motiu dels 200 anys de l’edició de la novel·la de Mary Shelley. El Dúo DinámicoSergio Dalma, Joan Manuel Serrat ,la bailaroa Sara Baras i Dàmaris Gelabert protagonitzaran l’espai del Camp de Mart. Els caps de cartell de la TAP seran el violinista Ara Malikian i Pablo Alboran. Port Tarraco també acollirà espectacles musicals i d’arts escèniques d’accés lliure i gratuït. La Capsa de Música organitza la 19a edició del Capsa Músic Festival per Sant Magí, la semifinal del concurs de nous talents Sona9 i l’homenatge a Tete Montoliu. La Zero ha programat dos concerts sobre dues bandes referents: Led Zeppelin i The Cure.

El pressupost del festival compta amb una aportació de 80.000 € de l’Ajuntament de Tarragona i 68.000 € procedents de la Diputació de Tarragona més la inversió dels agents culturals de la ciutat. L’objectiu d’aquest certamen és el de crear un festival amb caràcter que es diferenciï amb la resta de programacions. Per aquest motiu s’està creant una programació multi gènere per crear una oferta dirigida a tots els públics. Per arribar a aquesta diferenciació es pretén anar potenciant cada vegada més el talent del territori per oferir produccions d’alt interès.