Els veïns de Sant Pere i Sant Pau demanen la instal·lació de passos de vianants elevats

Les entrades i sortides dels col·legis, els voltants del Bloc Sant Tomàs, el Camí del Pont del Diable i l’antiga carretera Pont d’Armentera, són els punts més perillosos

Imatge del pas de vianants on la menor va ser atropellada. Foto: Laura V-M

El passat dimarts 29 d’octubre una nena de 7 anys va ser atropellada per un vehicle a l’alçada del Bloc Sant Tomàs. La menor, que es disposava a creuar per un pas de vianants, va ser traslladada a l’Hospital Joan XXIII. Actualment es troba a casa en perfecte estat i tot ha quedat en un ensurt.

No és la primera vegada que el barri pateix un atropellament a causa de l’elevada velocitat que alguns conductors agafen durant el seu trajecte pels carrers de Sant Pere i Sant Pau. Al mes de febrer una altra menor va ser atropellada a l’alçada del Bloc Veneçuela. Els veïns demanen a l’Ajuntament la instal·lació imminent de passos de vianants elevats per tal de garantir la seguretat d’aquests. La finalitat és que els conductors es vegin obligats a reduir la velocitat i així evitar, o al menys reduir, la molèstia de circular per sobre, i d’aquesta manera intentar reduir els riscos associats a l’excés de velocitat en determinades zones. Els habitants de Sant Pere i Sant Pau esmenten la necessitat d’instal·lar-los als punts més perillosos del barri (sortida del col·legi La Salle, prop del Bloc Sant Tomàs, al Camí del Pont del Diable i a l’antiga carretera Pont d’Armentera, situada darrere del Mercadona, entre d’altres).

El portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona, i conseller de Territori, Xavier Puig, comenta que la necessitat d’invertir en temes de seguretat i mobilitat és bàsic arreu de la ciutat, i Sant Pere i Sant Pau no és una excepció. Veïns i consistori sumen forces per un objectiu comú, dignificar els barris i invertir en seguretat. Durant el 2020 es faran inversions per tal d’instal·lar passos de vianant elevats, senyalitzacions adients i altres sistemes de reducció de velocitat que facin dels carrers uns espais més segurs.