Els treballadors de Correus exigeixen al Govern estatal la fi de les retallades

La plantilla també reclama que s'actualitzi el pla estratègic de l'empresa, "bloquejat pel Ministeri d'Hisenda", així com un nou conveni amb més salari i drets

Els treballadors de Correus de la demarcació de Tarragona s’han concentrat aquest dijous, 7 de juny, davant la subdelegació del govern a Tarragona, per exigir al nou govern estatal que s’acabin les retallades de l’empresa pública. La plantilla reclama també que el pla estratègic de Correus s’adapti a la realitat actual en aquest sector, així com un conveni sense precarietat, amb més salari i drets. Durant aquest dijous s’han produït aturades a tot l’estat i concentracions a totes les capitals de província. Els treballadors de Correus han assegurat que si la situació continua igual, continuaran endavant amb mobilitzacions progressives, d’aturades cada vegada més àmplies i en dies estratègics com podria ser el Black Friday, al novembre.

“Reclamem la compensació econòmica que ens pertoca, ni més ni menys”, ha manifestat el secretari del sector postal de la FESP de la UGT a Tarragona, Enrique Martín. El sindicalista ha detallat que fa quatre anys que el conveni de la plantilla està “congelat” i no hi ha hagut cap negociació. Per això reclamen que aquest s’actualitzi, amb “més salaris i més drets”. Una de les principals causes, en aquest sentit, serien les retallades “sense precedents” i continuades que el govern estatal ha aplicat al sector públic d’aquesta empresa. Martín ha recordat que Correus “té una part de negoci de lliure competència i una altra de servei públic” que estan “obligats” a prestar. Segons les dades que faciliten els sindicats, el 2017 el govern estatal hauria retallat 180 MEUR i el 2018 s’hauria arribat als 225 MEUR. “Això pot provocar un forat financer molt gran a l’empresa”, ja que “la part de servei públic no s’està compensat”, ha assegurat Martín.

El secretari del sector postal de la FESP de la UGT a Tarragona també ha apuntat a la necessitat d’actualitzar el pla estratègic de l’empresa, que el Ministeri d’Hisenda “manté bloquejat”. Martín ha fet referència als sistemes arcaics de Correus, que no ha acabat d’adaptar-se a la realitat actual del sector. “Abans es repartien cartes i algun paquet; ara es reparteixen paquets i alguna carta”, ha exemplificat. Finalment, els treballadors també exigeixen 15.000 llocs de treball per reforçar la plantilla i evitar la precarietat.

Les mobilitzacions continuaran si la situació no millora

Les aturades i concentracions durant aquest dijous, 7 de juny, tindran continuïtat en cas que la situació no millori i les condicions continuïn igual. Així ho han assegurat des dels diferents sindicats -UGT, CCOO i Sindicato Libre-. Aquestes seran “graduals i ascendents en funció de com vagi responent l’actual govern”, ha explicat Martín, que, a més, ha detallat que en aquest cas hi hauran vagues de 24 hores en dates assenyalades, com el Black Friday, al novembre. “Tenim un calendari fins a final d’anys, però si hem de continuar, ho farem”, ha sentenciat.