Els perjudicis d’esdevenir un destí turístic massificat, a debat a Tarragona

El IV Mediterranean Tourism Meeting posa en evidència la necessitat d'atraure turisme de qualitat i apostar per propostes singulars que desmarquin el territori

La massificació dels destins turístics i la necessitat de decantar-se cap al turisme de qualitat ha estat un dels principals temes de debat en el IV Mediterranean Tourism Meeting que se celebra aquest dijous a Tarragona. La ciutat, que l’any passat va tancar amb una xifra rècord de visitants -més de 2 milions de turistes-, planteja la necessitat de focalitzar les potencialitats del territori i oferir experiències úniques al visitant.

Durant el congrés s’ha posat de manifest que un destí turístic massificat no suposa major riquesa per al territori. Tarragona aposta pel sector creuerístic -aquesta temporada hi haurà un trànsit de 55 creuers i fins a 80.000 passatgers. Els experts, però, han posat l’accent en no deixar-se enlluernar pels volums que mouen els grans creuers i vetllar la personalització perquè els creueristes s’enduguin bon record d’una demarcació que presenta el contrast de platges de gom a gom a singulars propostes en cultura, enoturisme i gastronomia.