Els Jocs Mediterranis acaben amb un superàvit de 150.000 euros

Javier Villamayor defensa que els Tarragona 2018 no han endeudat la ciutat

Els Jocs Mediterranis han generat, provisionalment, un superàvit de 152.659 euros; les xifres concretes seran posades sobre la taula, segurament, abans de la finalització d’aquest 2018. El nombre total d’entrades venudes va superar les 28mil i això va suposar uns ingressos de més de 500 mil euros. Entre les entrades més venudes es troben la cerimònia d’inauguració i la de cloenda, la gimnàstica rítmica i el futbol masculí.

Javier Villamayor, conseller comissionat de l’esdeveniment esportiu, ha defensat: “Hem estat cautes, prudents i austers; no hem gastat més del que teniem”. El conseller ha comentat que de no haver estat responsables amb l’organització dels Tarragona 2018, s’hauria gastat més diners dels que es tenien. El total de les inversions dels Jocs Mediterranis han arribat als 67MEUR; més del 50% ha arribat d’aportacions d’empreses privades i un 46% de les subvencions d’administracions públiques. Els ingressos dels Jocs Mediterranis han estat de 27MEUR, comptant els 12MEUR de subvencions (entre elles, el Govern d’Espanya amb 7,5MEUR i la Unió Europea amb 2MEUR), les donacions, els patrocinis i altres conceptes.

Respecte a aquest balanç positiu dels Tarragona 2018, Villamayor ha declarat: “El balanç provisional em diu que les coses s’han fet bé, encara que hi ha hagut alguns errors”. El conseller i el director executiu de la Fundació Tarragona 2017, Víctor Sánchez, han destacat les xifres positives del Jocs Mediterranis a Tarragona respecte a les edicions passades. “Hem tingut un 23% més de participació d’esportistes que en els Jocs del 2013 a Mersin”, ha destacat Sánchez.