Els docents de Tarragona es formaran per donar suport psicològic al dol

Els professionals de l'educació de tota la demarcació realitzaran cursos a càrrec de professionals del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya

La pròxima tardor els professionals de l’educació del Camp de Tarragona rebran una formació de suport psicològic al dol que permeti al professorat acompanyar als infants i adolescents en aquests moments. Aquesta serà impartida per professionals de la psicologia del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya als centres educatius del Camp de Tarragona mitjançant un curs de 30 hores que es dividirà en dos mòduls de 20 i 10 hores cadascun.

“Des de l’àmbit d’Ensenyament estem sempre preparats per a la vida”, ha apuntat el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, Jean-Marc Segarra, fent referència als infants i adolescents. Per aquest motiu, és necessari que els professionals de l’educació rebin formació en l’àmbit del dol perquè disposin de “les eines psicològiques necessàries per ajudar als nens i adolescents”, segons ha expressat Segarra. Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona ha celebrat aquest projecte, tot assegurant que és una iniciativa “pionera”.

La formació es materialitzarà a través d’un curs de 30 hores que començarà a impartir-se aquesta tardor -durant els mesos d’octubre, novembre i gener- i estarà dirigit al personal docent de primària i secundària, com també als professors de llars d’infants i d’adults de l’Ajuntament i els Equips d’Atenció Psicopedagògica (EAPS). Durant aquest curs s’ensenyarà al professorat “com afrontar una pèrdua”, com ha explicat el president de la Delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Jaume Descarrega, facilitant així “els mecanismes de defensa” i, posteriorment, “eines d’adaptació” per ajudar a superar un moment de dol.

En aquest projecte intervindrà l’Ajuntament de Tarragona, a través de l’IMET, que coordinarà la comissió de seguiment del conveni entre les diverses parts, com també farà una tasca de difusió del projecte. Des del Departament d’Ensenyament de la Generalitat es publicaran els cursos dins la seva oferta i s’assessorarà els docents. Finalment, l’empresa de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona també participa en aquest projecte amb l’aportació econòmica que permetrà la formació als professionals de l’educació.