El Tanatori de Tarragona personalitza la cerimònia de cada difunt amb fotos, vídeos i música

L'equipament s'adapta als nous temps amb la modernització dels seus serveis i també ofereix un servei d'atenció al dol

0
662
Imatge de la roda de premsa : d'esquerra a dreta, la nova gerent del Tanatori de Tarragona, Clara Viñas, el president d'EMSERFUMT, Mariano Herráiz, el subdirector general de Funespaña, José Vicente Aparicio, i el tinent d'alcalde, José Luis Martín. Foto: Alba Sancha

Enaltir la vida i normalitzar la mort. Amb aquest objectiu, el Tanatori de Tarragona enceta una nova etapa de canvis que se centren en l’obertura i modernització, tant dels serveis com de les instal·lacions de l’equipament funerari. Aquesta transformació coincideix, a més, amb l’arribada de la nova gerent, Clara Viñas, des del passat 1 d’octubre. L’adaptació als nous canvis és essencial per oferir un correcte servei en un moment complicat com és la mort d’un familiar. Per això, el Tanatori de Tarragona tindrà nous serveis com l’atenció al dol, l’adaptació a tota mena de cerimònies -siguin religioses siguin laiques-, o bé les cerimònies d’homenatge a la vida, que podran incorporar fotografies, música i vídeo.

“Ens estem adaptant als nous canvis”, ha dit el president d’EMSERFUMTMariano Herráiz. “Un canvi generacional i conceptual de l’empresa”, segons ha descrit el subdirector general de Funespaña, José Vicente Aparicio, que passarà per una modernització dels serveis i una adaptació a les noves tecnologies. L’objectiu principal de la nova etapa serà la “personalització dels serveis”, en paraules de la nova gerent, Clara Viñas. La gerent ha destacat la necessitat d’adaptar-se “a cadascuna de les famílies que arriben al nostre tanatori” per oferir un servei personalitzat que s’adapti perfectament a allò que els familiars necessiten.

Les “cerimònies d’homenatge a la vida”

Viñas també ha fet referència a la necessitat de “normalitzar la mort com un moment més del cicle de la vida”. En aquest sentit, i en col·laboració amb la delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Catalunya, des del tanatori s’ofereix un servei d’atenció al dol. El servei es dirigeix tant a familiars i amics que han patit una pèrdua en els darrers sis mesos i han estat usuaris de l’empresa, com també als docents. En el darrer cas, s’ha signat un conveni amb l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) per impartir cursos, que es realitzen durant els dos primers trimestres del curs escolar. La nova gerent ha detallat que el primer curs ja s’està impartint des d’octubre, i ho ha catalogat com un “èxit” amb la participació de 28 docents. Aquests tallers es fan amb la finalitat de formar als docents sobre com tractar la mort amb els infants.

En aquesta mateixa línia, i amb l’objectiu d’enaltir la vida per sobre de la mort, el Tanatori proposa també una nova forma de fer les cerimònies. És el que han nomenat “les cerimònies d’homenatge a la vida”, en les quals els familiars podran decidir incorporar fotografies, vídeos i/o la música que escullin per ressaltar moments importants i destacats de la vida del difunt. A més, les sales de vetlla també s’han adaptat, creant un clima més “càlid” i acollidor.

Actualització del web i botiga on-line

En aquest procés de modernització, també s’ha actualitzat la pàgina web de l’equipament funerari, fent-la més accessible i oferint nous serveis. La nova gerent ha destacat un nou servei on-line per fer arribar a través del web el condol, o fins i tot fer una ofrena. A més, també es pot accedir a la botiga on-line des d’on es poden adquirir corones de flors, joies dissenyades, etc.

Amb l’actualització del web, tant Viñas, com Herráiz i Aparicio han volgut destacar la nova voluntat de l’empresa per una major obertura i transparència. A través del nou web, els usuaris i usuàries podran consultar tota la informació referent al tanatori, com les tarifes, l’organigrama, o bé les inversions. En definitiva, una adaptació als nous temps, amb més proximitat als usuaris, més personalització i més transparència.

FER UN COMENTARI