El sector turístic clama per l’inici del projecte de la terminal de creuers de Tarragona

Lamenten que s'hagi de continuar desenvolupant l'activitat sense la infraestructura adequada fins al 2021

El sector turístic de Tarragona reclama que s’iniciï de forma immediata el projecte de la terminal i que entri en funcionament “com més aviat millor”. La Federació Empresarial d’Hosteleria i Turisme de Tarragona (FEHT) ha lamentat aquest dimecres en un comunicat que encara no hi hagi cap terminal de creuers al port de Tarragona i que “encara hi hagi dubtes” sobre on ha d’anar la infraestructura, planificada des de fa cinc anys. En la mateixa línia, alerten del risc que les companyies de creuers deixin de treballar a la destinació per “les dificultats afegides que se’ls generen”. D’altra banda, demanen la construcció urgent del dic de Prats, a Vila-seca.
La FEHT, que agrupa el sector empresarial de l’allotjament i restauració de la demarcació, lamenta que fins al 2021 s’hagi de continuar operant l’activitat creuerística amb aquestes condicions. “Sense una terminal adequada, ni amb els corresponents serveis bàsics, tot i la determinació d’una gran companyia de creuers –Costa Cruceros- per la nostra destinació”, anoten. Segons la federació, la situació “posa en risc l’aposta” de Costa Cruceros pel territori, un fet que els preocupa.

Finalment, reclamen la construcció urgent del dic de Prats, una infraestructura que qualifiquen de “clau” per a Vila-seca i la Costa Daurada. Segons la FEHT, l’obra ha d’ajudar a regenerar la platja de la Pineda, important per al desenvolupament turístic del municipi, i també ha de millorar la seguretat enfront d’una incidència a la monoboia, prioritari per prevenir un eventual desastre ecològic.