El Port de Tarragona defensa la creació d’un hub regional petroquímic al Mediterrani durant l’Argus 2019

La directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci del Port de Tarragona, Genoveva Climent, ha participat en una taula rodona sobre infraestructures i com aquestes estan canviant per donar servei a un mercat global en expansió, a l’Argus Petrochemical Markets Conference, que s’està realitzant avui 8 de febrer a Frankfurt (Alemanya).

Climent ha destacat la necessitat de creació d’un hub regional al Mediterrani i en el qual el Port de Tarragona tenir un paper molt important gràcies a les grans inversions realitzades al Port dins del sector petroquímic els darrers anys. El Port de Tarragona ha duplicat la superfície per tal d’emmagatzemar líquids a doll.

A més, ha ressaltat el vessant intermodal per tal de donar servei a la indústria química de Tarragona, que produeix el 40% dels plàstics de l’Estat.

Durant la conferència ha aprofitat per presentar les inversions realitzades a les terminals intermodals, tant la de la Boella, terminal intermodal dins del Port de Tarragona, com la de Puerto Centro a Guadalajara-Marchamalo, que permetrà al Port de Tarragona expandir-se cap al centre de la península Ibèrica i posicionar-se en la que serà la plataforma logística intermodal més important d’Espanya, amb capacitat per canalitzar els principals fluxos de mercaderies nacionals i internacionals entre ferrocarril i carretera cap als ports marítims i al centre.

L’Argus Petrochemical Markets és una conferència capdavantera, amb un enfocament estratègic i, des del punt de vista del negoci, constitueix a més el punt de trobada per més de 130 companyies involucrades al mercat

petroquímic a escala global: fabricants, empreses químiques especialitzades, comerciants, transportistes i els seus socis logístics.

Amb la directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci del Port, han participat en aquesta taula rodona Nicola Williams, director de Clarksons Platou, i Josep Forcadell, director Comercial Vopak Terquimsa. També durant la celebració d’Argus 2019, la responsable de sistemas d’informació de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Anna Navarro, va participar en l’Argus Digital Transformation in Chemicals 2019, celebrada el 6 i 7 de febrer, sota el títol “Quines aplicacions o tecnologies digitals estan disponibles per a la indústria química? Entenen els reptes”.

Els assistents a Argus 2019 han pogut explorar noves inversions i ampliacions de capacitat, futures tendències globals d’oferta i demanda, canvis en les rutes comercials i els avenços en la sostenibilitat, la gestió de residus i el reciclatge de productes químics.