El Parc de Saavedra, espai autoritzat per celebrar el Dia de l’Orgull LGTBIQ

Gènere Lliure lamenta que se'ls delegui a un espai "menys cèntric i menys cuidat" per "no fer nosa"

0
366

L’Ajuntament de Tarragona ha autoritzat finalment l’ocupació del Parc de Saavedra perquè es puguin programar activitats per celebrar el Dia de l’Orgull LGTBIQ, el 28 de juny. La plataforma Gènere Lliure havia denunciat que el consistori utilitzava la burocràcia per no cedir-los l’espai que havien demanat, al passeig de les Palmeres. Posteriorment, un cop denegat, havien suggerit la plaça Corsini. En aquest cas, l’Ajuntament relata que no se’ls ha pogut cedir perquè no s’ha pogut estudiar la seva idoneïtat pel poc marge de temps que hi havia entre la sol·licitud i la data de celebració. Així, s’ha optat per situar-los al mateix espai que l’any passat, i els ha reclamat, segons la plataforma, que només posin música ambiental. Gènere Lliure ha lamentat que se’ls delegui a un espai “menys cèntric i menys cuidat” com una manera “d’amagar-los” i “no fer nosa”.
Des del consistori afirmen que han estat en contacte amb l’entitat per trobar una solució que fos compatible amb la resta d’usos dels espais. En un comunicat, asseguren que, en un primer moment, es va requerir a l’entitat que mancava informació a la seva sol·licitud d’ocupació de la via pública i se’ls va informar que no era possible fer-ho al passeig de les Palmeres perquè es tracta d’un espai públic amb una elevada intensitat com a passeig i lloc d’interès turístic. Per aquest motiu, en el requeriment també se’ls demanava que proposessin una nova ubicació, com Corsini.

La plataforma va sol·licitar a principis de mes els permisos per poder fer la celebració al passeig de les Palmeres i no va ser fins al 21 de juny quan el consistori els va donar una resposta en què se’ls denegava l’espai, segons relaten. “La seva contestació va ser que ho rebutjaven perquè l’activitat sol·licitada coincideix amb els Jocs Mediterranis, que no té sentit perquè no coincideixen ni en horari ni en localització”, ha lamentat Antoni Segura, un dels portaveus de Gènere Lliure a Tarragona. A més, segons l’entitat, l’Ajuntament esgrimia que l’ocupació de l’espai resultava “desproporcionat i contradictori amb els usos i interessos generals”.

FER UN COMENTARI