El jutge del cas Inipro no té en compte la declaració dels testimonis

La fase d'instrucció s'ha tancat i es mantenen els mateixos investigats, entre els quals es troben Josep Fèlix Ballesteros i Begoña Floria

El jutge del cas Inipro no ha tingut en compte la declaració dels quatre testimonis que van provar que els treballadors d’Inipro van realitzar els treballs per dinamitzar l’associacionisme entre els immigrants a Tarragona pels quals es va facturar. Així es desprèn de l’auto d’obertura de procediment abreviat, després que s’hagi tancat ja la fase d’instrucció del cas Inipro. En aquest auto en cap moment es fa referència a la declaració dels testimonis, sinó que es recullen tots els fets des que van començar a tenir lloc els presumptes fets delictius cap a l’estiu del 2009 i fins a mitjans de 2012, mentre va durar la relació entre l’empresa Inipro i l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona.

Els testimonis, que van declarar el passat 19 de març d’aquest 2018, eren dues treballadores de la Unitat Tècnica d’Immigració i Ciutadania (UTIC), una treballadora de l’IMSS i la que era presidenta de l’Associació de Veïns de Riu Clar en aquell moment. Una de les treballadores de la UTIC, de fet, confirmava davant el jutge que mantenia relació laboral amb personal d’Inipro i va participar en diversos projectes en els quals també participaven els treballadors d’Inipro.

Aquests testimonis, però, no es recullen en l’auto que tanca la fase d’instrucció, que va tenir lloc el passat 12 de setembre. De fet, després que s’hagi tancat aquesta fase continuen investigades les mateixes persones -menys Ricard Campàs que va traspassar el passat 4 d’octubre de 2016-, entre elles l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, la portaveu del govern municipal, Begoña Floria, l’exregidora de Serveis Socials, Victòria Pelegrín, i l’excap de gabinet de l’Alcaldia, Gustavo Cuadrado.