El grup Alma Cello Quartet, als jardins del Banc d’Espanya

Els Jardins del Banc d’Espanya acolliran aquest divendres 13 de juliol, a les 22 h, el concert del grup Alma Cello Quartet, organitzat per l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) i l’Escola Municipal de Música de la ciutat.

Alma Cello Quartet és una formació de violoncels nascuda a Barcelona fruit de l’amistat i projectes compartits.

Inicialment creada amb la voluntat d’interpretar obres escrites exclusivament per a quartet de violoncels, van voler fer un pas més enllà. Del desig d’explorar i ampliar les seves possibilitats, presenten un repertori amb l’arranjament d’obres escrites per altres formacions. El resultat ofereix un programa transversal i una perspectiva pròpia.

“La nostra veu” és una proposta musical que no només vol mostrar la versatilitat del violoncel, sinó que també vol evidenciar la seva capacitat expressiva. Fent ús de l’instrument amb el registre i el timbre més similar a la veu humana, fent de les quatre veus del quartet i de les seves particularitats, una de sola; “la nostra veu”.

El grup el conformen Irma Bau, Nico Cobo, Alba Haro i Eduard Raventós.

El conseller d’Educació, Francesc Roca, ha remarcat que “amb aquest concert i el de la setmana passada de Três Barb Band and Lady R hem estrenat els jardins del Banc d’Espanya com a espai per acollir propostes culturals. Aquest fet, conjuntament amb la mateixa obertura dels jardins i la celebració en aquest indret d’activitats de divulgació científica adreçades a la canalla ratifica l’aposta per convertir l’entorn del Banc d’Espanya en un espai viu per a la ciutadania”.