El cicle ‘Tardor amb Cooperació’ pretén promoure el discurs crític sobre diferents conflictes i realitats d’arreu del món

Les deu activitats programades es desenvolpuaran fins al mes de desembre

El conseller de Cooperació, Hermán Pinedo i Natàlia González, tècnica de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona. Foto: Laura V-M

El paper de la dona a Afganistan, la promoció del consum responsable o el conflicte armat a Colòmbia són alguns dels eixos de la programació ‘Tardor amb cooperació’, les activitats promogudes per la Conselleria de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona fins al mes de desembre, i que s’han presentat públicament aquest dimarts.

Les 10 activitats es divideixen en 4 blocs:

-Exposicions: s’han programat cinc exposicions, de les quals destaca especialment “Tornar a Al-Ma´in”, que estarà al vestíbul del Teatre El Magatzem del 31 d’octubre al l’1 de desembre i mostra un poblet palestí que va ser destruït pels israelians el 1948 i sobre el qual ara es troben quatre assentaments jueus. També s’exhibirà l’exposició “Colòmbia. Desaprendre la guerra, aprendre la pau”. Estarà al Pati Jaume I del 2 al 20 de desembre, i mostra, a més del conflicte armat colombià, l’esforç per construir una pau reparadora al país. Durant aquests mesos també es podrà visitar a diferents Centres Cívics de la ciutat, l’exposició “Alpes: última salida”, que es va inaugurar aquest estiu. És un documental fotogràfic de periodistes de Tarragona i exposa el llarg camí que fan molts migrants d’origen africà que travessen els Alps per arribar a Àfrica.

-En l’àmbit musical destaca especialment el concert de Walabokk el 22 de novembre a l’Espai Jove Kesse (21 h). Walabokk és un projecte musical format per dos rapers d’origen senegalès que viuen a Barcelona, que dona suport a projectes contra l’explotació infantil.

Cinema: l’Espai Jove Kesse acollirà dues projeccions, en el marc del Dia per a l’eliminació de la violència contra les dones, que es celebra el 25 de novembre: The Breadwinner el dimecres 14 de novembre a les 19h, que ha sigut possible gràcies al treball transversal amb el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a la Dona). El documental Fabricando mujeres el 29 de novembre a les 18 h.

-La programació també contempla dos tallers que ens portaran a descubrir les vulneracions de drets que hi ha darrere del consum i ens ensenyaran alternatives més responsables. L’estenedor de les injustícies, que es farà a l’Espai Jove Kesse el dimecres 27 de novembre a les 18 h i Què hi ha darrere del mòbils?, que es farà al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau el dimarts 5 de novembre a les 18 h.

El conseller de Cooperació, Hermán Pinedo, ha recordat: “La voluntat de l’Ajuntament és impulsar el discurs crític entre la ciutadania sobre la vulneració de drets humans i, per això, s’han programat 10 activitats gratuïtes i pensades per a tots els públics, i també per a públic especialitzat i sensible a aquestes problemàtiques”.

Totes les activitats organitzades pel Departament de Cooperació són gratuïtes, de lliure accés a tothom en funció de l’aforament de l’espai.