El Ballet de Moscou torna a Tarragona amb El Trencanous

Aquest dissabte 24 de novembre a les 21h el Ballet de Moscou tornarà a omplir de màgia el Palau de Congressos de Tarragona amb una obra mestra de la dansa clàssica: El Trencanous

El Ballet de Moscou torna a Tarragona en la seva gira d’hivern amb El Trencanous, el ballet més representat quan s’apropen les dates nadalenques i un dels més estimats pel públic. Compta amb la música insuperable del compositor més admirat pel que fa a la música per a ballets: el gran Txaikovski. És una obra plena de fantasia en la qual els protagonistes Clara i el Trencanous ens endinsaran dins un conte fantàstic ple d’aventures i ens delectaran amb danses sublims gràcies a la coreografia original de Màrius Petipà i l’excel·lència dels ballarins del Ballet de Moscou encapçalats pels grans solistes Cristina Terentiev, Aleksandr Petrishenko i Alexei Terentiev.

La combinació de qualitat, compromís, i passió per al món del Ballet fa que els artistes del Ballet de Moscou captivin al públic, exhibint una gran emotivitat i la tècnica més depurada de l’escola russa. En paraules del seu director i fundador, Timur Fayziev “La vida d’un ballarí exigeix un compromís total. Els assaigs són diaris i moltes hores, s’ha de dur una vida espartana, dedicada a millorar la tècnica, controlant les hores de son i de descans i, naturalment, cuidar molt l’alimentació. Però quan s’està enamorat de la dansa tot això no suposa un sacrifici, ans al contrari. La companyia es converteix amb la teva família, passes tot el temps amb ells, i la professió és tan absorbent que et deixa poc o cap espai per a altres coses”.

Un ballet fundat fa més de 25 anys

El ballarí i coreògraf rus Timur Fayziev va fundar la companyia del Ballet de Moscou l’any 1989, format per alguns dels més destacats ballarins i coreògrafs dels ballets russos com el Bolshoi o l’Stanislavski. El Ballet de Moscou fou elegit pel genial Rudolf Nureyev el 1991 per a la seva darrera gira per Europa. Avui dia és una de les companyies més importants i més internacionals del seu país, havent fet més de 60 gires arreu del món: Japó, Xina, Taiwan, Itàlia, Suïssa, Anglaterra, Espanya, etc.

El Ballet de Moscou compta amb un repertori extens on destaquen títols com ‘El Llac dels Cignes’, ‘El Trencanous’, ‘La Bella Dorment’, ‘El Somni d’una Nit d’Estiu’ i les seves últimes produccions: ‘Carmen’, ‘Don Quixot’ i ‘Romeu i Julieta’.

La gira d’hivern del Ballet de Moscou que inclou cites a una trentena de ciutats d’arreu de la península ibèrica, a més de Ceuta, Canàries i les Illes Balears, on posarà punt i final a la gira el 4 de gener.