El 27 de novembre se celebrarà la I Jornada d’Autonomia Personal

L’objectiu és reflexionar sobre la figura de l’assistent personala persones amb diversitat funcional

La conselleria de Serveis Socials, Feminismes i LGTBQ de l’Ajuntament de Tarragona juntament amb l’entitat ECOM ha organitzat pel 27 de novembre la I Jornada d’Autonomia Personal, que tindrà lloc a l’Espai Jove Kesse, de 10.30 a 14 hores.

La trobada té com objectiu d’informar i reflexionar sobre l’experiència de la figura de l’assistent personal a persones amb diversitat funcional, davant l’anunci de la Generalitat de Catalunya de la propera publicació del decret que regularà el servei d’assistència personal, contemplat a la cartera de serveis per a les persones amb Grau III, cegues i sordcegues.

La jornada consistirà, d’una banda, en una taula rodona on s’abordarà la necessitat de l’acompliment dels drets de les persones amb diversitat funcional, on participaran tècniques de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona.
A la segona part, s’exposarà l’experiència de l’assistent personal a Tarragona, fruit del pla pilot iniciat el 2007 pel departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat i ECOM.

Aquesta jornada forma part d’un conjunt d’activitats que s’impulsen des de l’Ajuntament de Tarragona en motiu del Dia internacional de la Discapacitat, que se celebrarà el proper 3 de desembre de 2019.