El 23 de setembre és el Dia Internacional per la Visibilitat Bisexual

L’any 1999 va ser la primera vegada que es va reivindicar l’orgull bisexual

0
121
Bandera bisexual. Foto: SHUTTERSTOCK

El 23 de setembre es commemora el Dia Internacional per la Visibilitat Bisexual. Per aquest motiu, la conselleria de Serveis Socials, Feminismes i LGTBQ de l’Ajuntament de Tarragona i el Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres (SAI-Tarragona), conviden a la reflexió i a participar en la lluita pels drets del col·lectiu LGTBIQA.

El Dia Internacional per la Visibilitat Bisexual no sols vol fomentar l’acceptació, la inclusió i la tolerància envers les persones bisexuals, sinó que també és un crit a l’admissió del fet que en certa mesura tots som diferents i tenim la llibertat i el dret de gaudir, sempre que no fem mal a ningú. L’any 1999 va ser la primera vegada que es va reivindicar l’orgull bisexual, a la XXII Conferència Mundial de l’ILGA (International Lesbian and Gay Association), a Johannesburg, Sud-àfrica.

Actualment, la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB), un dels referents més importants del moviment associatiu lèsbic, gai, transsexual i bisexual a Espanya, va declarar el 2016 Any Commemoratiu de la Visibilitat Bisexual en la Diversitat. L’objectiu consistia a reivindicar una sèrie de mesures per tal de trencar amb els estereotips al voltant d’aquest col·lectiu.

FER UN COMENTARI