Dow Tarragona, site de referència al sud d’Europa

La planta tarragonina ha estat escollida enguany el millor complex d’Europa en fiabilitat

El director General de Dow per a Espanya i Portugal, Jon Bilbao, i el Director del Complex Industrial de Dow Tarragona, Jaume Sariol han mantingut aquest dijous la tradicional trobada que celebren anualment amb els periodistes abans de les festes de Nadal. Acompanyats d’altres directius de la companyia, tots dos han fet balanç d’aquest any 2018 que ja s’acaba i han explicat els objectius de la corporació pel pròxim 2019.

Bilbao ha començat el seu discurs amb optimisme, destacant que “el sector químic ha sortit de la crisi”. Així mateix, ha destacat que enguany acabarà l’any amb un creixement del 4,6%. Malgrat aquestes paraules, el director de Dow a Espanya i Portugal també ha volgut denunciar alguns aspectes desavantatjosos per la multinacional i que provoquen un elevat cost energètic: com la falta d’unes millors polítiques industrials i la necessitat d’augmentar la limitació de masses màximes en el transport.

Finalment, Bilbao ha explicat que l’1 d’abril el grup químic farà oficial la divisió de Ciència de Materials (Dow) per, al mes de juny, separar també les divisions d’Agricultura (Corteva Agresciència) i Productes Especials (DuPont). Una nova etapa per a Dow, que continuarà amb els mateixos objectius: la innovació i la sostenibilitat.

Per la seva banda, el director de Dow Tarragona, Jaume Sariol, ha donat a conèixer dades del complex de Dow a casa nostra. Així, ha informat que, des de fa 3 mesos, la planta tarragonina s’ha convertit en el site de referència al sud d’Europa. “Tots els projectes dels sites d’Europa del sud es dissenyaran i es donarà suport des d’aquí”, ha dit Sariol.

Sariol també ha explicat que la planta tarragonina ha estat escollida el millor complex d’Europa en fiabilitat i que ha aconseguit una dada molt difícil, 10.000 hores treballades sense cap accident amb baixa. A més, ha anunciat la integració de noves tecnologies en algunes tasques de la planta, com per exemple l’ús de drons per fer inspeccions dintre de dipòsits on hi ha hagut productes químics.

Finalment, Sariol ha volgut fer esment dels tres projectes relacionats amb la comunitat que la companyia ha dut a terme enguany en el marc dels compromisos que va assolir per la celebració dels 50 anys de Dow a Tarragona. Així, ha nomenat la sala sensorial de la qual ja gaudeix l’Escola Solc de Tarragona; la geganta Frida, la primera geganta inclusiva de la ciutat i que està adaptada per poder ser portada per persones en cadira de rodes, sordes i / o cegues; i la creació d’una maqueta del riu Francolí concebuda per facilitar l’explicació i el coneixement de l’entorn natural de Tarragona.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

70 tarragonins il·lustres protagonitzen una exposició fotogràfica al Tinglado 1 del Moll de Costa

Notícia següent

Montse Tomàs: “Volem enfortir la població donant coneixements bàsics per detectar síndromes d’alerta”

Notícies relacionades