Dissabte es presentarà oficialment la conselleria Nova Ciutadania

L’acte tindrà lloc a Casa Canals i serà obert a tothom

Dissabte, 7 de setembre, a les 19 hores, a Casa Canals, l’Ajuntament presentarà oficialment la conselleria Nova ciutadania.L’acte anirà a càrrec de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la consellera responsable de Nova ciutadania, Paula Varas. L’acte serà obert a tothom que hi vulgui assistir.
Amb la conselleria de Nova ciutadania, el govern de l’Ajuntament de Tarragona vol treballar tant els processos d’acollida i arribada dels nouvinguts com els processos de cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la diversitat a llarg termini. Cal destacar, que el 21 per cent de les persones residents a la ciutat de Tarragona han nascut a l’estranger.

La conselleria Nova ciutadania té tres línies d’actuació, que s’exposaran a l’acte de presentació, són: acollida, cohesió social i igualtat d’oportunitats, i interculturalitat i diversitat.
En el procés d’acollida l’objectiu serà promoure la inclusió de les persones d’origen estranger en la vida social i participativa de la ciutat
En la cohesió social i igualtat d’oportunitats s’aprofundirà en les polítiques de convivència i cohesió i , al mateix temps, garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés als serveis públics propis de l’estat del benestar: habitatge, ensenyament, sanitat, etc.
Pel que fa a la interculturalitat l’objectiu és conèixer i posar en valor la diversitat cultural.

Després dels parlaments de l’alcalde, Pau Ricomà, i la consellera de Nova ciutadania, Paula Varas, hi haurà unes interpretacions musicals i de dansa amb els grups següents:

• CandombeUruguayo
• DanzasParaguayas
• Bailes de mi tierraColombia (Asoc.Mira)
• Grupo Bilongo (Venezolano-colombiano)
• Grupo Fusión (Argentina)
• Martí Senserrich (Catalunya)
• Grupo Arrancandombe
• Gilberto Valenzuela (México)

A les 20.15 hores, hi haurà una batucada, des de Casa Canals fins a la plaça de la Font, amb la participació dels diferents grups musicals i de dansa.