Detenen quatre persones i desarticulen una organització especialitzada en el cultiu i tràfic de marihuana a Tarragona

El grup va construir un espai ocult amb un sofisticat sistema de ventilació dins d’una nau ubicada al polígon Francolí

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona van detenir dilluns tres germans de nacionalitat holandesa de 29, 32 i 37 anys i un quart home de nacionalitat marroquí de 21 anys per un delicte de tràfic de drogues i un altre de defraudació de fluid elèctric en una nau del polígon Francolí de Tarragona. Dos d’ells eren veïns de Reus (Baix Camp) i la resta sense domicili conegut.

La investigació va començar a principis del mes de setembre arran d’unes informacions aconseguides per la policia en la seva vessant de prevenció de delictes. Els investigadors van saber d’una nau on s’estaria fent cultiu de marihuana.

A l’interior d’aquesta nau es va habilitar un sofisticat sistema de ventilació i espais per al pesatge amb una bàscula industrial de precisió, tota mena d’estris i elements per al seu embossament al buit.

En l’escorcoll d’aquest dimarts, autoritzat pel titular del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona, es va localitzar uns 50 quilos de cabdells de marihuana ja embossats per a la seva distribució amb un preu que podria superar els 250.000 €. Els investigadors creuen que dins d’aquesta nau es podrien haver cultivat unes 1.500 plantes.

L’actuació policial, la qual va comptar amb el suport d’efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) de la comissaria de Tarragona, va incloure la intervenció de prop de 1.000 € en efectiu, adobs, material i elements relacionats amb el cultiu i distribució. Pel risc que comportava i per tal d’interrompre el frau que s’estava produint, operaris especialitzats també es van encarregar de tallar el subministrament elèctric que de manera il·legal s’estava fent a la xarxa.

Els quatre detinguts han passat aquest matí a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.