Decomissen 165.000 euros amagats en un vehicle en un àrea de servei de l’AP-7

La conductora del vehicle no va poder acreditar davant la Guàrdia Civil la procedència dels diners, que superaven el límit legal de tinença en efectiu

0
520
La Guàrdia Civil va decomissar 165.000 euros en efectiu en un cotxe que van aturar en un control a l’àrea de servei del Mèdol de l’AP-7, a Tarragona. Segons el relat policial, els agents estaven efectuant un control de contraban i impostos especials en aquest punt quan van detectar un vehicle que va efectuar maniobres brusques i erràtiques quan s’hi aproximava. En el cotxe hi viatjaven dos ciutadanes d’origen xinès, que en el moment de ser identificades i preguntades sobre la mercaderia que transportaven al maleter s’haurien posat nervioses. Al compartiment van localitzar una caixa de cartó amb diversos paquets subjectats amb gomes elàstiques amb una gran quantitat de bitllets d’euros de diferent valor, sumant 165.000 total, per sobre del límit permès de tinença en efectiu.
La conductora no van poder acreditar la procedència legal dels diners ni disposaven de la declaració de moviments de mitjans de pagament, fet pel qual se’ls va intervenir els bitllets i van quedar ingressats en un compte a disposició de la Comissió per a la Prevenció del Blanqueig de Capitals del Banc d’Espanya. La Guàrdia Civil va denunciar la conductora per infringir la Llei de mesures de prevenció de blanqueig de capitals, lliurant-li la quantitat de mil euros en concepte de supervivència, segons preveu la mateixa normativa.

FER UN COMENTARI